Vepřová omeleta Jiān dàn 煎蛋
Základ
- 600 g vepřové plece
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje na smažení
Marináda
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- 1 čajová lžička kari koření
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 4 vrchovaté polévkové lžíce bramborové nebo kukuřičné škrobové moučky
- 4 vejce
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- cca 1/2 polévkové lžíce slunečnicového oleje na potření pánve
Jak na to
- na marinádu smíchat nejprve všechny suché ingredience, promíchat s vejci, olejem, sójovou omáčkou
- maso nakrájet na menší kostky, obalit v marinádě
- uzavřít, odložit do chladna
- každou stranu smažit 8 - 10 minut na mírném plameni
.
- na marinádu smíchat nejprve všechny suché ingredience, promíchat s vejci, olejem, sójovou omáčkou
- maso nakrájet na menší kostky, obalit v marinádě
- uzavřít, odložit do chladna
- každou stranu smažit 8 - 10 minut na mírném plameni
.