úterý 14. června 2011

Vepřová omeleta Jiān dàn

Vepřová omeleta Jiān dàn  煎蛋



Rozpis na 4 omelety o průměru 14 centimetrů.

  • 600 g vepřové plece
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje na smažení

Marináda
  • 1 čajová lžička sladké mleté papriky
  • 1 čajová lžička kari koření
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička pepře
  • 1 čajová lžička cukru
  • 4 vrchovaté polévkové lžíce bramborové nebo kukuřičné škrobové moučky
  • 4 vejce
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • cca 1/2 polévkové lžíce slunečnicového oleje na potření pánve  

Jak na to  

- na marinádu smíchat nejprve všechny suché ingredience, promíchat s vejci, olejem, sójovou omáčkou
- maso nakrájet na menší kostky, obalit v marinádě
- uzavřít, odložit do chladna
- každou stranu 8 - 10 minut opékat na pánvi na mírném plameni
.

Připravíme marinádu.
Nejdříve v míse smícháme suché přísady; papriku, kari, sůl, pepř, cukr a škrobovou moučku.
Teprve pak přidáme vejce, olej a sójovou omáčku.
Rozmícháme na hladkou hmotu.

Maso nakrájíme na menší kostky nebo nudličky, přidáme do mísy a dobře promícháme.
Přendáme do uzavíratelné nádoby, marinujeme v lednici několik hodin.
Ale klidně až 3 dny.
Občas protřepeme nebo obrátíme dnem vzhůru.

Zhruba 1 hodinu před vařením vyndáme z lednice.

Rozehřejeme pánev, mašlovačkou zlehka potřeme olejem.
Stačí opravdu málo, olej je už v marinádě.

Směs pořádně promícháme, malou sběračkou nebo lžící nandáváme na rozpálenou pánev.
Urovnáme, aby neležely kousky masa na sobě, snížíme teplotu.
Smažíme na mírném plameni, každou stranu 8 - 10 minut.

Podáváme s bramborem, hranolky, kaší, zeleninovým salátem... 






TIP!  Můžeme připravit také ze sóji.
Místo vepřového masa použijeme sójové kostky upravené podle návodu na obalu, pokrájíme na menší kousky.

TIP!!  Můžeme také připravit z masa kuřecího nebo krůtího, pak ale v chladu marinujeme maximálně 2 dny.


Přejít na seznam receptů

    Žádné komentáře:

    Okomentovat