pondělí 16. května 2011

Cikánské špekáčky

Cikánské špekáčky


  • 6 špekáčků
  • 2 cibule
  • 150 - 250 ml černého piva
  • 250 ml kečupu
  • pepř
  • feferonka


Jak na to
 
- oloupané špekáčky podélně nakrojit, rozevřít, naplnit kolečky cibule
- zavřít, naskládat do pekáčku, přidat zbytek cibule a feferonky
- smíchat pivo s kečupem, opepřit
- nalít na špekáčky
- péct 10 minut zakryté při 200 °C, dalších 60 - 70 minut bez zakrytí


Koupíme kvalitní špekáčky, nejlépe u řezníka!

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.

Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme, ale nedořízneme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

Špekáček rozevřeme, vložíme cibuli a zavřeme.
Pokládáme vedle sebe do zapékací misky nebo pekáčku. 

Zbylou nakrájenou cibulí vyplníme mezery.
Pro pikantní chuť můžeme přidat feferonku.


Smícháme pivo, kečup a podle chuti pepř.
Pokud je kečup příliš hustý, nalijeme do směsi o 50 - 100 mililitrů piva více.
Pokud chceme pikantnější variantu, použijeme kečup ostrý nebo přidáme na špičku nože chilli.

Připravenou směsí zalijeme špekáčky tak, aby nebyly zcela ponořené.


Zakryjeme poklicí nebo alobalem dáme péct.
Po 10 minutách odkryjeme a pečeme dalších 50 - 70 minut.



Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Přejít na seznam receptů

1 komentář:

  1. Dana > Zaměnila jsem špekáčky za kuřecí maso. Poprvé jsem zapékací misku vymázla rozpuštěným sádlem a bylo to moc dobré. Podruhé jsem místo sádla pod kousky masa přidala hodně libovou anglickou slaninu nakrájenou na hrubé hranolky a bylo to ještě lepší ...

    OdpovědětVymazat