úterý 26. dubna 2011

Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

  • balíček listového těsta
  • kečup nebo rajčatová omáčka (sugo di pomodoro)
  • plátky šunky (šunkového salámu, anglické slaniny, pancetty .....)
  • pepř, chilli
  • sušený česnek
  • plátky sýra (eidam, cihla, čedar, rozdrobená Niva, Gorgonzola ...)
  • mouka na podsypání (cca 1 polévková lžíce hladké nebo polohrubé)
  • vajíčko na potření

Jak na to  

- rozmrzlé listové těsto rozválet na tenčí plát
- potřít kečupem nebo sugem, opepřit, posypat sušeným česnekem
- poklást plátky šunky a sýra, pevně zabalit do rolády
- rozkrájet na cca 1,5 centimetru silná kola, vyrovnat na pečicí papír
- potřít rozšlehaným vejcem
- péct při 200 °C dozlatova
.


Pokud máme listové těsto mražené, necháme v pokojové teplotě rozmrznout.
Pracovní desku lehce posypeme moukou, aby se těsto nelepilo, rozválíme na tenčí plát.
Pro menší šneky podélně rozdělíme na půlku, pro větší ponecháme plát těsta celý.
Pomocí mašlovačky potřeme kečupem nebo sugem.
Opepříme, posypeme česnekem, pro pikantnější chuť můžeme jemně poprášit špetkou chilli koření.

Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.
Poklademe šunkou a sýrem, pevně stočíme do rolády.
Krájíme na přibližně jeden a půl centimetru silná kola, klademe na plech vyložený pečicím papírem. 
Nedáváme těsně vedle sebe, listové těsto pečením nabude!


Potřeme rozšlehaným vajíčkem, povrch můžeme zlehka posypat oblíbeným kořením - tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, kari, kořením na pizzu ...
Vložíme do rozehřáté trouby, přibližně 10 minut pečeme dozlatova.
Pokud jsme plát těsta rozpůlili, ten samý postup zopakujeme i s druhou půlkou.



TIP!   Náplň můžeme měnit dle vlastní fantazie. Výborné jsou například s anglickou slaninou, rozdrobenou nivou a posypané špetkou chilli.

TIP!!  Místo kečupu můžeme použít omáčku z rajčat sugo.


Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. nasla sem dnes tyto recepty a jako nadhera opravdu hledala sem skvareni sadla narazila na vsecky tyto poklady dekuji Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji!
      To mě vždycky potěší nejvíc, když čtu, že se podle receptů úspěšně vaří!

      Vymazat