úterý 30. srpna 2011

Rajčatový salát s majonézou

Rajčatový salát s majonézou


  • 7 středních rajčat
  • 1 střední cibule
  • 200 ml majonézy (1 menší sklenka)
  • 1 kávová lžička soli
  • 1/2  kávové lžičky mletého pepře

Jak na to  

- rajčata a cibuli pokrájet
- osolit, opepřit, vmíchat majonézu, vychladit
.

Dobře zralá rajčata omyjeme a osušíme, pokrájíme.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo proužky.
Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, vše promícháme.
Podáváme vychlazené s chlebem nebo pečivem.



TIP!  Můžeme zvolit i jednodušší variantu. Rajčata pokrájíme na kolečka, poklademe jimi chleba namazaný máslem, ozdobíme kolečky cibule a malými kopečky majonézy.
Osolíme a opepříme.

TIP!!  Určitě nedělejte salát z málo zralých, supermarketových oranžových. Pokud nemáme opravdu dobrá rajčata, použijeme typ cherry.


Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat