- 200 g Mascarpone nebo Lučiny (může být i bylinková)
- 180 g uzeného lososa
- 80 g 15% zakysané smetany (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- 50 g šalotky nebo cibule
- šťáva z citronu
- sůl, mletý pepř
- čerstvé bylinky, např. kopr, petrželka, pažitka - nemusí být
Jak na to
- lososa bez kůže rozmačkat s Mascarpone nebo Lučinou
- přidat nadrobno nakrájenou šalotku
- vmíchat sůl, pepř, zakysanou smetanu a čerstvou šťávu z citronu
- ev. přidat najemno nasekaný kopr, pažitku, petrželku...
.
- lososa bez kůže rozmačkat s Mascarpone nebo Lučinou
- přidat nadrobno nakrájenou šalotku
- vmíchat sůl, pepř, zakysanou smetanu a čerstvou šťávu z citronu
- ev. přidat najemno nasekaný kopr, pažitku, petrželku...
.
Příprava, smíchání, ochucení
Lososa zbavíme kůže, dáme ho do mísy.
Přidáme Mascarpone nebo Lučinu nebo jiný jemný sýr.
Vidličkou dohromady rozmačkáme.
Šalotku nakrájíme nadrobno, nasypeme ji k lososu.
Přidáme zarovnanou čajovou lžičku soli a špetku pepře.
Promícháme.
Před osolením ochutnáme a množství soli přizpůsobíme slanosti uzeného lososa.
Vmícháme 2 polévkové lžíce zakysané smetany.
Na závěr podle chuti přisolíme a okyselíme čerstvou šťávou z citronu.
Do pomazánky můžeme přidat čerstvé nadrobno nasekané bylinky. Ideální je kopr, petrželka nebo pažitka.
Lososovou pomazánku podáváme s chlebem nebo pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat