úterý 5. ledna 2021

Pomazánka z uzeného lososa

Pomazánka z uzeného lososa


  • 200 g Mascarpone nebo Lučiny (může být i bylinková)
  • 180 g uzeného lososa
  • 80 g 15% zakysané smetany (2 vrchovaté polévkové lžíce)
  • 50 g šalotky nebo cibule
  • šťáva z citronu
  • sůl, mletý pepř
  • čerstvé bylinky, např. kopr, petrželka, pažitka - nemusí být

 

Jak na to  

- lososa bez kůže rozmačkat s Mascarpone nebo Lučinou
- přidat nadrobno nakrájenou šalotku
- vmíchat sůl, pepř, zakysanou smetanu a čerstvou šťávu z citronu
- ev. přidat najemno nasekaný kopr, pažitku, petrželku...
.


Příprava, smíchání, ochucení

Lososa zbavíme kůže, dáme ho do mísy.
Přidáme Mascarpone nebo Lučinu nebo jiný jemný sýr.
Vidličkou dohromady rozmačkáme.
 
Šalotku nakrájíme nadrobno, nasypeme ji k lososu.
Přidáme zarovnanou čajovou lžičku soli a špetku pepře.
Promícháme.
Před osolením ochutnáme a množství soli přizpůsobíme slanosti uzeného lososa.

Vmícháme 2 polévkové lžíce zakysané smetany.
Na závěr podle chuti přisolíme a okyselíme čerstvou šťávou z citronu.
Do pomazánky můžeme přidat čerstvé nadrobno nasekané bylinky. Ideální je kopr, petrželka nebo pažitka.

Lososovou pomazánku podáváme s chlebem nebo pečivem.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat