Vepřová omeleta Jiān dàn 煎蛋
Základ
- 600 g vepřové plece
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje na smažení
Marináda
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- 1 čajová lžička kari koření
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 4 vrchovaté polévkové lžíce bramborové nebo kukuřičné škrobové moučky
- 4 vejce
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- cca 1/2 polévkové lžíce slunečnicového oleje na potření pánve
Jak na to
- na marinádu smíchat nejprve všechny suché ingredience, promíchat s vejci, olejem, sójovou omáčkou
- maso nakrájet na menší kostky, obalit v marinádě
- uzavřít, odložit do chladna
- každou stranu smažit 8 - 10 minut na mírném plameni
.
- na marinádu smíchat nejprve všechny suché ingredience, promíchat s vejci, olejem, sójovou omáčkou
- maso nakrájet na menší kostky, obalit v marinádě
- uzavřít, odložit do chladna
- každou stranu smažit 8 - 10 minut na mírném plameni
.
Marináda
V míse jako první smícháme všechny suché přísady.
Teprve pak přidáme ty mokré.
- Jako první tedy: papriku, kari, sůl, pepř, cukr a škrobovou moučku.
- Po promíchání pak: vejce, olej a sójovou omáčku.
Pečlivě promícháme na hladkou směs.
Naložení masa
Naložení masa
- Maso opláchneme studenou vodou, dobře ho osušíme. Nakrájíme ho na menší kostky nebo nudličky.
Pokrájené maso vmícháme k marinádě.
- Směs přendáme do uzavíratelné nádoby. Marinujeme ji v lednici několik hodin, ale klidně až 3 dny.
Občas protřepeme nebo misku obrátíme dnem vzhůru.
Smažení
Misku s naloženou směsí vyndáme půl hodiny až hodinu před smažením z lednice a necháme ji stát v pokojové teplotě.
- Rozehřejeme pánev, zlehka ji potřeme olejem. Stačí opravdu málo, olej už máme v marinádě.
- Směs pořádně promícháme, hlavně ode dna. Malou sběračkou nebo lžící ji nandáváme na rozpálenou pánev.
Urovnáme ji, aby neležely kousky masa na sobě.
- Snížíme teplotu. Na mírném plameni smažíme každou stranu 8 až 10 minut.
Hodí se i pšeničné nebo kukuřičné placky.
TIP! Omeletu můžeme připravit také ze sóji.
Místo vepřového masa použijeme sójové kostky upravené podle návodu na obalu, pokrájíme je na menší kousky.
TIP! Stejně připravíme i z masa kuřecího nebo krůtího. Pak ale v chladu marinujeme maximálně 2 dny.
TIP! Omeletu můžeme připravit také ze sóji.
Místo vepřového masa použijeme sójové kostky upravené podle návodu na obalu, pokrájíme je na menší kousky.
TIP! Stejně připravíme i z masa kuřecího nebo krůtího. Pak ale v chladu marinujeme maximálně 2 dny.
TIP! Pokud připravujeme větší množství najednou, můžeme smažit kratší dobu, omelety pak urovnáme do pekáče a v troubě předem vyhřáté na 180 °C je zakryté okolo 10 minut dopečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat