úterý 19. července 2011

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky


  • 1 menší hlávka kapusty (cca 500 g)
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 1/2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky mletého pepře
  • 2 čajové lžičky majoránky
  • strouhanka na obalení
  • olej nebo sádlo na smažení

    Jak na to  

    - kapustu rozebrat na listy, 8 - 10 minut povařit v osolené vodě, osušit, vyříznout tuhý řapík
    - rozemlít/rozsekat společně s anglickou a cibulí
    - vmíchat strouhanku, vejce, sůl, pepř, utřené stroužky česneku a majoránku
    - tvořit koule, zploštit, lehce obalit ve strouhance, osmažit dozlatova
    .


    Do hrnce dáme vařit větší množství vody, vmícháme lžičku soli.
    Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody, 8 - 10 minut povaříme na mírném plameni.
    Listy vyndáme, položíme na utěrku, jemně osušíme.
    Z velkých listů vyřízneme tuhý středový řapík, pokrájíme na menší kousky.
    Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky, přidáme ke kapustě.
    Společně rozemeleme v robotu nebo rozsekáme ručním mixérem.
    Vmícháme vejce, lžičku soli, pepř, majoránku, utřené stroužky česneku a strouhanku.



    Důkladně promícháme, tvoříme koule, lehce zmáčkneme, zploštíme.
    Jemně obalíme ve strouhance.
    Na pánvi rozehřejeme olej, z obou stran osmažíme dozlatova.
    Hotové na okamžik pokládáme na papírový ubrousek, vsákne se přebytečný olej.
    Podáváme s bramborovou kaší.



    TIP!  Zeleninové karbanátky jsou velice vděčné. Podobně můžeme připravit květákové, květákovošpenátové nebo mrkvocelerové.


    Přejít na seznam receptů

    Žádné komentáře:

    Okomentovat