čtvrtek 16. června 2011

Restovaná zelenina

Kořenová zelenina restovaná na másle


  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • pastinák
  • máslo

Jak na to  

- z očištěné zeleniny škrabkou oddělovat tenké plátky
- po menších dávkách restovat na másle
.

Velice jednoduchá voňavá příloha nejen k masům. Můžeme přidat bylinky, med a připravit stejně jako celer na medu.

Zeleninu zbavíme slupky, omyjeme a osušíme.
Škrabkou na brambory oddělujeme tenké plátky.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla, za občasného promíchávání po částech restujeme do zezlátnutí.
V jedné dávce dáváme vždy tolik, aby zelenina pokryla dno. Pokud bychom dali více najednou, místo restování by se dusila.
Před každou další várkou přidáme na pánev kousek másla.

Podáváme jako přílohu k masům.






Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat