- 180 g Camembertu nebo Hermelínu
- 100 g Romadúru
- 100 g smetanového sýra
- 100 g cibule (1 střední)
- 80 g másla
- 6 - 8 polévkových lžic piva
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- pažitka, nemusí být
- sůl, pepř
Jak na to
- utřít máslo se smetanovým sýrem, paprikou a solí
- přidat nakrájenou cibuli, Camembert, Romadúr a kmín
- vmíchat pivo
- nechat rozležet
.
- utřít máslo se smetanovým sýrem, paprikou a solí
- přidat nakrájenou cibuli, Camembert, Romadúr a kmín
- vmíchat pivo
- nechat rozležet
.
Obazda, jinak také obatza nebo obatzter, je bavorská sýrová pomazánka.
Pije se k ní pivo a přikusuje preclík.
Příprava, smíchání, dochucení
- Sloupnutou cibuli rozkrájíme na malé kostičky. Camembert s Romadúrem nakrájíme nadrobno.
- V míse vidličkou rozmačkáme smetanový sýr s máslem. Přidáme sladkou mletou papriku, zarovnanou čajovou lžičku soli, kmín, kostičky cibule a oba pokrájené sýry.
Dobře vše promícháme.
- Zředíme 6 až 8 polévkovými lžicemi piva. Pokud chceme řidší konzistenci, která se bude blížit spíše dipu, klidně 2 až 3 polévkové lžíce piva přidáme.
- Podle chuti přisolíme a opepříme, vmícháme nasekanou pažitku. Necháme v chladu rozležet, ideálně do druhého dne.
Obazdu podáváme namazanou na pečivu, můžeme si v ní namáčet preclíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat