středa 8. června 2011

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka


  • 1 konzerva olejovek (240 g)
  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté čajové lžičky plnotučné hořčice
  • 1 kyselá okurka
  • 1/2 cibule
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř


Jak na to  

- v míse smíchat zcezené olejovky s máslem, hořčicí, cibulí a okurkami
- vmíchat sůl, pepř a šťávu z citronu
.


Z konzervy vylijeme přebytečnou šťávu/olej a pokud je potřeba, vyndáme zbytky páteřní kosti.
Přendáme do misky, vařečkou dobře rozetřeme.
Přidáme změklé máslo, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli a okurku. Pořádně promícháme.
Osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citronu.
Podáváme s chlebem, pečivem.
Můžeme ozdobit citronem, pažitkou, petrželkou nebo citronovou trávou.
Pomazánka výborně chutná na doma pečených houskách




Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat