středa 22. června 2011

Špenát na másle

Špenát na másle


  • 450 g mražených špenátových listů
  • 50 g másla
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 kávová lžička soli



Jak na to  

- na másle nechat povolit osolené mražené špenátové listy
- povařit do vyvaření přebytečné vody
- vmíchat dozlatova opečené plátky česneku
.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nerozmrazené špenátové listy, osolíme.
Nepodléváme.
Zakryjeme pokličkou, za občasného míchání necháme na mírném ohni povolit.
Přivedeme k varu, nezakryté okolo 5 minut promícháváme, vyvaří se přebytečná voda.
Česnek nakrájíme na plátky, na suché pánvi osmahneme dozlatova.
Smícháme s hotovým špenátem, už dále nevaříme.
Pokud je potřeba, přisolíme.



Použijeme jako přílohu k přírodním plátkům nebo grilovaným masům.
Jako přílohu ke knedlíkům raději zvolíme odlišnou přípravu; na cibulce, s vajíčkem a s mlékem nebo smetanou.

TIP!  Můžeme připravit i z čerstvých špenátových listů. Listy omyjeme, zbavíme je tuhých řapíků a 5 minut dusíme na másle. Dále je postup stejný.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat