pátek 1. července 2011

Vepřové na paprice

Vepřová plec na paprice


  • 500 g vepřové plece
  • 2 cibule
  • 375 g 12% sladké smetany (1 kelímek)
  • 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 kávová lžička mletého pepře
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 5 polévkových lžic slunečnicového oleje nebo sádla


Jak na to  

- osmahnout cibuli, nasypat maso, krátce zprudka orestovat
- na mírném plameni dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat sůl, pepř, kmín a papriku, zalít vodou, 30 minut vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně, 10 - 15 minut povařit
.


Do hrnce nalijeme olej/sádlo, nasypeme cibuli nakrájenou na kostičky.
Okolo 10 minut na mírném plameni restujeme.
Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou plec.
Nejdříve zprudka a krátce opečeme.
Snížíme teplotu, dusíme ve vlastní šťávě bez zakrytí, občas promícháme.
Za 10 - 15 minut se vyvaří voda, kterou pustilo maso. Na dně hrnce zbude jenom tuk.



Vmícháme sůl, pepř, kmín a papriku, zalijeme 750 mililitry horké vody nebo vývaru.
Zvolna dusíme 30 minut zakryté.
Ve smetaně důkladně rozmícháme 2 polévkové lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání vlijeme do hrnce.
Pokud si chceme být jistí, že se nevytvoří hrudky, vlijeme přes cedník.
Ještě 10 - 15  minut povaříme.
Podle potřeby přisolíme.



Podáváme s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat