Vepřová plec na paprice
- 500 g vepřové plece
- 375 g 12% sladké smetany (1 kelímek)
- 5 polévkových lžic slunečnicového oleje nebo sádla
- 2 polévkové lžíce polohrubé nebo hladké mouky
- 2 střední cibule
- 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
- sůl, pepř, kmín
Jak na to
- osmahnout cibuli, nasypat maso, krátce zprudka orestovat
- vmíchat sůl, pepř a kmín, na mírném plameni dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat papriku, zalít vodou, 20 minut vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně, 10 - 15 minut povařit
.
- osmahnout cibuli, nasypat maso, krátce zprudka orestovat
- vmíchat sůl, pepř a kmín, na mírném plameni dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat papriku, zalít vodou, 20 minut vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve smetaně, 10 - 15 minut povařit
.
Restování cibule a masa
Sloupnutou cibuli nakrájíme na drobnější kostičky.
Vepřovou plec opláchneme studenou vodou.
Dobře ji osušíme a nakrájíme na kostky.
Dušení
Snížíme teplotu, hrnec nezakrýváme.
Občas promícháme.
Za 10 až 15 minut se vyvaří voda, kterou maso pustilo.
Na dně hrnce zbude jenom tuk a maso se začne lehce přichytávat.
Přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí.
Na mírném plameni podusíme okolo 20 minut do měkka.
Zahuštění
Ve smetaně důkladně rozmícháme 2 zarovnané polévkové lžíce mouky.
Směs za stálého míchání vlijeme do hrnce.
Pokud si chceme být jistí, že se z mouky v omáčce nevytvoří hrudky, vlijeme ji přes cedník.
Ještě 10 až 15 minut povaříme.
Podle potřeby přisolíme.
Vepřovou plec na paprice podáváme s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým.
Přejít na seznam receptů
- V hrnci rozehřejeme olej nebo sádlo.
- Nasypeme cibuli, 8 až 10 minut ji na mírném plameni restujeme.
- Na zezlátlou cibuli přidáme na kostky nakrájenou plec.
- Zvýšíme teplotu.
- Maso zprudka krátce opečeme dohněda.
- Vmícháme jednu čajovou lžičku soli, jednu kávovou kmínu a půl kávové lžičky mletého pepře.
Dušení
Snížíme teplotu, hrnec nezakrýváme.
Občas promícháme.
Za 10 až 15 minut se vyvaří voda, kterou maso pustilo.
Na dně hrnce zbude jenom tuk a maso se začne lehce přichytávat.
Vmícháme papriku.
Ihned ji zalijeme 750 mililitry horké vody nebo vývaru.
Se zalitím neotálíme, aby paprika při delším smažení nezhořkla.
Ihned ji zalijeme 750 mililitry horké vody nebo vývaru.
Se zalitím neotálíme, aby paprika při delším smažení nezhořkla.
Přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí.
Na mírném plameni podusíme okolo 20 minut do měkka.
Zahuštění
Ve smetaně důkladně rozmícháme 2 zarovnané polévkové lžíce mouky.
Směs za stálého míchání vlijeme do hrnce.
Pokud si chceme být jistí, že se z mouky v omáčce nevytvoří hrudky, vlijeme ji přes cedník.
Ještě 10 až 15 minut povaříme.
Podle potřeby přisolíme.
Vepřovou plec na paprice podáváme s knedlíkem kynutým, houskovým nebo hrnkovým.
Žádné komentáře:
Okomentovat