čtvrtek 31. května 2012

Tzatziky

Řecké tzatziky


  • salátová okurka
  • hustý řecký bílý jogurt
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • vinný ocet
  • olivový olej
  • kopr

Jak na to  

- oloupanou okurku najemno nastrouhat, co nejvíce vyždímat
- do vyždímané dužniny vmíchat utřený česnek, nasekaný kopr, osolit, opepřit, vmíchat ocet a olivový olej
- promíchat s hustým jogurtem, vychladit
.


Salátovou okurku oloupeme, nastrouháme, vymačkáme šťávu.
Po částech pořádně zmáčkneme mezi dlaněmi, co nejvíce vyždímanou dužninu dáváme do misky.
Přidáme najemno utřený česnek.
Množství volíme podle chuti a síly česneku. 
Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme čajovou lžičku octa a zakápneme olivovým olejem.
Můžeme přidat na velice jemno posekanou snítku kopru.
Vše smícháme s několika lžícemi hustého řeckého jogurtu.
Podáváme dobře vychlazené.




TIP!  Vodu z okurek nemusíme vylít, hodí se k výrobě osvěžujícího nápoje Ayran.


 Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat