pátek 10. června 2011

AZ rejstřík - seznam receptů

POLÉVKY

   *  Adzuki polévka
   *  Bramborová 
   *  Brokolicová smetanovosýrová
   *  Cibulačka  
   *  Cizrnová polévka
   *  Cuketová
   *  Česnečka
   *  Česnečka krémová
   *  Dýňová
   *  Dýňová nadivoko
   *  Houbové kyselo
 
 
MASO

- HOVĚZÍ

  *  Rozdělení hovězího masa
   

   

- MLETÉ



- DRŮBEŽÍ

- VNITŘNOSTI

UZENINA

   *  Buřtguláš


OMÁČKY

   

PŘÍLOHY

   *  Bramborák
  
   
TĚSTOVINY
ZELENINA

- LUŠTĚNINY

 
HOUBY


   
   *  Crinkles
   *  Crumble 
   *  Koláče kynuté 
   *  Oreo cheesecake
   *  Ořechový dort 
   *  Palačinky
   *  Pavlova
   *  Perníčky

SLADKÉ  NEPEČENÍ
SLANÉ  PEČENÍ
   Housky
   *  Housky pivní s rozmarýnem
   *  Hubník 
   *  Chleba nehnětený
STUDENÁ  KUCHYNĚ

- POMAZÁNKY

   *  Vajíčková 
   *  Z Moravanky
   *  Z uzeného lososa
   *  Žampionová


   *  Rajčatový s majonézou
   *  Rajčatový šopský
   *  S krevetami a avokádem
   Sójový 
   *  Špenátový s jahodami
   *  Tzatziky
   *  Vlašský salát
   *  Z čínského zelí
   Z olomouckých tvarůžků


 - OSTATNÍ

   *  Bazalkové pesto
   *  Bruschetta s pestem, rajčetem, mozarellou a olivami
   *  Bruschetta s pestem, ztraceným vejcem a tyrolským špekem
   *  Bylinkové ochucené máslo
   *  Bylinkový domácí olej
   *  Frittata
   *  Guacamole - mexická salsa
   *  Jahody se smetanou
   *  Játrová vepřová paštika
   *  Nakládaný Hermelín 
   *  Paštika z kuřecích jater
   *  Plněný Hermelín (Camembert)
   *  Profiterolky se slanou náplní
   *  Roastbeef 
   *  Rychlá paštika na pánvi
   *  Sýrová roláda 
   *  Šunkové závitky v aspiku
   *  Tipy na silvestrovský stůl
   *  Vaječná tlačenka
   *  Zapečený trhací chléb
 

 

středa 8. června 2011

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka


  • 240g konzerva sardinek ve vlastní šťávě nebo oleji
  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté čajové lžičky plnotučné hořčice
  • 1 kyselá okurka
  • 1/2 cibule
  • 1 - 2 čajové lžičky sardelové pasty - nemusí být
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř


Jak na to  

- v míse smíchat scezené olejovky s máslem, hořčicí, cibulí, okurkami a ev. sardelovou pastou
- vmíchat sůl, pepř a šťávu z citronu
.

úterý 7. června 2011

Lívance

Lívance


Pro přípravu 60 až 70 kusů lívanců o průměru 6 centimetrů.


Těsto

  • 1000 ml mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 42 g droždí (1 kostka)
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1/4 kávové lžičky soli
  • kůra z citronu
  • slunečnicový olej na smažení 

Na pomazání

  • 250 g tvarohu
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 ml mléka
  • povidla


Jak na to  

- odebrat část mléka, zahřát, vmíchat cukr, mouku, rozdrobené droždí, nechat vzejít kvásek
- do mléka zamíchat sůl a nastrouhanou kůru z citronu, po částech přisypávat mouku
- vmíchat vejce, žloutek a kvásek, prošlehat metlou
- zakrýt, nechat 20 - 30 minut kynout
- rozehřát pánev/lívanečník, lehce potřít olejem, sběračkou lít těsto, smažit z obou stran dozlatova
.