středa 8. června 2011

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka


  • 240g konzerva sardinek ve vlastní šťávě nebo oleji
  • 50 g másla
  • 2 vrchovaté čajové lžičky plnotučné hořčice
  • 1 kyselá okurka
  • 1/2 cibule
  • 1 - 2 čajové lžičky sardelové pasty - nemusí být
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř


Jak na to  

- v míse smíchat scezené olejovky s máslem, hořčicí, cibulí, okurkami a ev. sardelovou pastou
- vmíchat sůl, pepř a šťávu z citronu
.

Příprava a smíchání

Pokud je v konzervě příliš velké množství oleje nebo šťávy, část vylijeme.
Zkontrolujeme, jestli není z ryb potřeba odstranit zbytky páteřní kosti.

Sardinky přendáme do misky.
Vařečkou je dobře rozetřeme.
Přidáme změklé máslo, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli a okurku.
Pro zvýraznění chuti můžeme vmíchat jednu až dvě čajové lžičky sardelové pasty.

Osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citronu.
Pořádně promícháme, odložíme na chvíli do lednice.

Rybičkovou pomazánku podáváme s chlebem nebo pečivem.
Můžeme dozdobit citronem, pažitkou, petrželkou...

Žádné komentáře:

Okomentovat