- 240g konzerva sardinek ve vlastní šťávě nebo oleji
- 50 g másla
- 2 vrchovaté čajové lžičky plnotučné hořčice
- 1 kyselá okurka
- 1/2 cibule
- 1 - 2 čajové lžičky sardelové pasty - nemusí být
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
Jak na to
- v míse smíchat scezené olejovky s máslem, hořčicí, cibulí, okurkami a ev. sardelovou pastou
- vmíchat sůl, pepř a šťávu z citronu
.
- v míse smíchat scezené olejovky s máslem, hořčicí, cibulí, okurkami a ev. sardelovou pastou
- vmíchat sůl, pepř a šťávu z citronu
.
Příprava
- Máslo vyndáme včas z lednice, aby se dobře míchalo. Sloupnutou cibuli a kyselou okurku nakrájíme na drobno.
- Pokud je v konzervě příliš velké množství oleje nebo šťávy, část vylijeme. Zkontrolujeme, jestli není potřeba z ryb odstranit zbytky páteřní kosti.
Smíchání a dochucení
- Sardinky přendáme do misky. Vařečkou je dobře rozetřeme.
Přidáme změklé máslo, hořčici a nadrobno nakrájenou cibuli a okurku.
Pro zvýraznění chuti můžeme vmíchat jednu až dvě čajové lžičky sardelové pasty.
- Osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citronu. Pořádně promícháme, odložíme na chvíli do lednice.
- Rybičkovou pomazánku podáváme s chlebem nebo pečivem. Můžeme dozdobit plátkem citronu, pažitkou, petrželkou...
Žádné komentáře:
Okomentovat