- 800 g kuřecích jater
- 330 g másla (50 + 200 + 80)
- 60 g cibule šalotky
- 20 g očištěného zázvoru
- 8 polévkových lžic 31 - 33% smetany
- 8 kuliček nového koření
- 5 polévkových lžic koňaku nebo brandy, může být i mandlový likér Barbero, Amaretto
- 4 větší bobkové listy
- 4 stroužky česneku
- 2 vrchovaté čajové lžičky tymiánu
- sůl, pepř
- na ozdobení: brusinky, bylinky, olivy, ořechy...
Jak na to
- na pánvi rozehřát 50 g másla s pokrájenými šalotkami, utřeným česnekem, bobkovými listy, novým kořením a tymiánem
- okolo 8 minut promíchávat na mírném plameni, přidat nastrouhaný zázvor
- po 30 vteřinách zvýšit teplotu, přidat očištěná a pokrájená játra, po 5 - 7 minutách nalít koňak
- po 1 až 2 minutách vypnout a hned vmíchat smetanu, odstranit bobkové listy a nové koření, osolit a opepřit
- umixovat s 200 g másla dohladka
- naplnit misky, uhladit, ev. ozdobit
- rozpustit 80 g másla, sebrat pěnu, v malé vrstvě zalít, odložit do lednice
.
- na pánvi rozehřát 50 g másla s pokrájenými šalotkami, utřeným česnekem, bobkovými listy, novým kořením a tymiánem
- okolo 8 minut promíchávat na mírném plameni, přidat nastrouhaný zázvor
- po 30 vteřinách zvýšit teplotu, přidat očištěná a pokrájená játra, po 5 - 7 minutách nalít koňak
- po 1 až 2 minutách vypnout a hned vmíchat smetanu, odstranit bobkové listy a nové koření, osolit a opepřit
- umixovat s 200 g másla dohladka
- naplnit misky, uhladit, ev. ozdobit
- rozpustit 80 g másla, sebrat pěnu, v malé vrstvě zalít, odložit do lednice
.