Rozpis pro 4 kusy sýra.
Základ
- 4 ks Hermelínu nebo Camembertu
- 500 g listového těsta
- 80 g anglické slaniny - plátky
- 1 vejce
Náplň
- 125 g mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 1 žloutek
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
- hrst zelené petrželky
Jak na to
- v míse smíchat suroviny na náplň
- těsto rozválet, vykrojit 8 kruhů
- sýry rozříznout, na řeznou stranu nandat malé množství směsi
- na kruh těsta položit rozpůlený plátek anglické slaniny, nanést směs, položit Hermelín
- zabalit, potřít rozšlehaným vejcem
- péct cca 15 minut při 200 °C dozlatova
.
- v míse smíchat suroviny na náplň
- těsto rozválet, vykrojit 8 kruhů
- sýry rozříznout, na řeznou stranu nandat malé množství směsi
- na kruh těsta položit rozpůlený plátek anglické slaniny, nanést směs, položit Hermelín
- zabalit, potřít rozšlehaným vejcem
- péct cca 15 minut při 200 °C dozlatova
.
Ideální k večeři nebo svačině.
Příprava
Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.
Hermelíny podélně přepůlíme.
Plech vyložíme pečicím papírem.
Jedno vejce rozklepneme do hrnku, vidličkou ho prošleháme.
Náplň
Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
Rajčata scedíme a nadrobno pokrájíme.
Petrželku najemno nasekáme.
V míse vidličkou rozmačkáme mozzarellu.
Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutek, přidáme ho k mozzarelle.
Bílek můžeme nalít do hrnku k prošlehanému vejci nebo odložit k jinému vaření.
Vmícháme rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř a tymián.
Zabalení
Listové těsto rozválíme na tloušťku 3 milimetrů.
Rádýlkem ho rozkrájíme na 8 dílů.
Na každý díl položíme plátek slaniny, nandáme část náplně, položíme půlku Hermelínu.
Zabalíme.
Můžeme tvořit různé tvary. Třeba měšce, košíky, balíčky, šátečky...
Podle potřeby přizpůsobíme počet a velikost. Pro více menších kusů sýr rozkrájíme na více částí. Nebo ho nakrájíme nadrobno a na náplň ho nasypeme nebo menší kousky s náplní smícháme. Můžeme tak připravit třeba malé šátečky.
Upečení
Zabalené Hermelíny naskládáme na plech.
Potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme 12 až 15 minut dozlatova.
TIP! Pokud zbyde kousek těsta, uděláme z něho třeba pár šátečků. Ve sladké nebo slané variantě. Ideálně je naplníme tím, co máme v lednici rozdělané a je potřeba spotřebovat.
TIP! Na fotkách byl Hermelín zabalen takto:
Přejít na seznam receptů
- Vykrojíme 8 kruhů o průměru zhruba 13 centimetrů.
- Zbytky těsta zpracujeme dohromady, znovu rozválíme a rozkrájíme na pruhy.
- Rozříznutou plochu Hermelínu potřeme malým množstvím směsi, ozdobíme ho pruhy těsta.
- Konce pruhů zahneme pod sýr.
- Doprostřed kruhu položíme rozpůlený plátek anglické slaniny, naneseme na ni část směsi.
- Na směs posadíme Hermelín.
- Po obvodu sýr potřeme rozšlehaným vajíčkem, těsto zvedneme, přimáčkneme ho k bokům, můžeme ho ještě zajistit provázkem.
Přejít na seznam receptů
Tak přítel při pohledu na tenhle recept řekl, že se zamiloval a musíme to hned vyzkoušet :))) Tak dík za recept.
OdpovědětVymazatJani, já díky a pozdravuj přítele :-)
VymazatDoufám, že nejen jemu bude chutnat!