- 1000 g vepřové plece
- 800 g konzervovaného hrášku (2 plechovky)
- 400 g konzervovaných loupaných rajčat
- 300 ml vývaru
- 160 g cibule (2 střední)
- 60 g zázvoru
- 30 g sádla
- 4 větší stroužky česneku
- 2 čajové lžičky kari koření
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl, pepř
Jak na to
- cibuli restovat cca 8 minut na sádle, přidat česnek a zázvor
- po minutě přidat pokrájené maso, zprudka opéct, snížit teplotu, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari, kmín, sůl, pepř
- nalít rajčata, zalít vývarem, bez zakrytí cca 12 minut povařit
- vmíchat hrášek, přivést k varu, vypnout
.
- cibuli restovat cca 8 minut na sádle, přidat česnek a zázvor
- po minutě přidat pokrájené maso, zprudka opéct, snížit teplotu, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari, kmín, sůl, pepř
- nalít rajčata, zalít vývarem, bez zakrytí cca 12 minut povařit
- vmíchat hrášek, přivést k varu, vypnout
.
Příprava
Sloupnutou cibuli podélně nakrájíme na osminy.
Oloupané stroužky česneku pokrájíme na plátky.
Zázvor oškrábeme a najemno nastrouháme.
Slupka jde dobře odstranit obrácenou čajovou lžičkou.
Maso opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou.
Nakrájíme ho na nudličky.
Orestování
V hrnci rozehřejeme sádlo.
Nasypeme cibuli, okolo 8 minut ji na mírném plameni promícháváme.
Přidáme česnek a zázvor, ještě minutu restujeme.
Zvýšíme teplotu, nasypeme maso.
Krátce a zprudka ho ze všech stran opečeme dohněda.
Podušení
- Teplotu snížíme. Občas promícháme, za 8 až 10 minut se vyvaří voda, kterou pustilo maso.
- Jakmile se maso začne znovu opékat, přichytávat, vmícháme kari, kmín, 2 čajové lžičky soli a jednu čajovou lžičku mletého pepře. Přidáme také celý obsah konzervy s rajčaty.
- Do hrnce nalijeme 300 mililitrů horkého vývaru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu.
Bez zakrytí, za občasného promíchání povaříme 12 až 15 minut do změknutí masa.
Tekutina by měla být zredukovaná a maso by mělo být měkké.
V případě, že ještě není měkké, pár minut přidáme.
Pokud nemáme vývar, můžeme zalít čistou vodou nebo povaříme kostku bujonu v 300 mililitrech vody.
Dokončení
Na závěr vmícháme scezený hrášek.
Přivedeme k varu a hned vypneme.
Dále už nevaříme, aby se hrášek nerozpadl.
Vepřovou plec na hrášku podáváme s pečivem, rýží, bramborem...
Žádné komentáře:
Okomentovat