Fajitas
- 1000 g kuřecích prsou bez kůže
- 250 g cibule
- 400 g silnostěnných paprik
- 1 čerstvá chilli paprička
- 400 g nakládaných červených fazolí (1 plechovka)
- 340 g nakládané kukuřice (1 plechovka)
- 4 stroužky česneku
- 4 - 5 čajových lžiček šťávy z limetky
- 10 polévkových lžic olivového oleje
- 1 čajová lžička koriandru
- 1 čajová lžička římského kmínu
- mleté chilli (podle chuti)
- sůl, pepř
Dresink
- 180 g zakysané smetany
- 3 čajové lžičky šťávy z limetky
- čerstvá chilli paprička
- 1 větší stroužek česneku
- sůl, pepř, mleté chilli
Jak na to
- na suché pánvi dobře opéct pokrájené papriky, chilli papričku, cibuli a česnek
- přilít olej, vmíchat koření - koriandr, římský kmín, mleté chilli
- přilít fazole, cca 5 minut povařit, přidat kukuřici, minutu povařit, vypnout
- kuřecí prsa pokrájet, krátce zprudka opéct na olivovém oleji, snížit teplotu, okořenit
- 8 až 10 minut dusit ve vlastní šťávě, vmíchat do zeleniny, společně minutu povařit
- vmíchat šťávu z limetky
.
- na suché pánvi dobře opéct pokrájené papriky, chilli papričku, cibuli a česnek
- přilít olej, vmíchat koření - koriandr, římský kmín, mleté chilli
- přilít fazole, cca 5 minut povařit, přidat kukuřici, minutu povařit, vypnout
- kuřecí prsa pokrájet, krátce zprudka opéct na olivovém oleji, snížit teplotu, okořenit
- 8 až 10 minut dusit ve vlastní šťávě, vmíchat do zeleniny, společně minutu povařit
- vmíchat šťávu z limetky
.
V případě, že budeme vařit na 2 pánvích současně, bude oběd nebo večeře raz dva na stole.
Příprava
Sloupnutou cibuli a omyté a osušené papriky pokrájíme na proužky.
Oloupané stroužky česneku na plátky a chilli papričku na kolečka.
Kuřecí prsa opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou.
Nakrájíme je na nudličky.
Orestování a zeleniny
Rozpálíme na sucho pánev.
Nasypeme na ni papriky, chilli papričku, cibuli a česnek.
Okolo 5 minut promícháváme.
Na pánev s dobře opečenou zeleninou nalijeme 5 polévkových lžic olivového oleje.
Vmícháme koriandr, římský kmín a podle chuti mleté chilli.
Chilli pro začátek stačí maximálně na špičku kávové lžičky, přidat můžeme kdykoliv.
Přilijeme celý obsah konzervy s fazolemi.
Na středním plameni okolo 5 minut promícháváme, aby se co nejvíce vyvařil nálev z fazolí.
Zkontrolujeme konzervu s kukuřicí, v případě potřeby ji scedíme.
Kukuřici vmícháme do směsi, vypneme.
Od kvalitního výrobce bude v konzervě minimum nálevu, tak dvě tři polévkové lžíce.
Pak klidně přidáme celý obsah konzervy.
V opačném případě musíme cedit.
Orestování masa
Dresink
Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
Opláchnutou a osušenou chilli papričku nakrájíme na kostičky.
Do zakysané smetany vmícháme česnek a chilli papričku.
Chuť doladíme šťávou z limetky, chilli kořením, solí a pepřem.
Přejít na seznam receptů
Okolo 5 minut promícháváme.
Na pánev s dobře opečenou zeleninou nalijeme 5 polévkových lžic olivového oleje.
Vmícháme koriandr, římský kmín a podle chuti mleté chilli.
Chilli pro začátek stačí maximálně na špičku kávové lžičky, přidat můžeme kdykoliv.
Přilijeme celý obsah konzervy s fazolemi.
Na středním plameni okolo 5 minut promícháváme, aby se co nejvíce vyvařil nálev z fazolí.
Zkontrolujeme konzervu s kukuřicí, v případě potřeby ji scedíme.
Kukuřici vmícháme do směsi, vypneme.
Od kvalitního výrobce bude v konzervě minimum nálevu, tak dvě tři polévkové lžíce.
Pak klidně přidáme celý obsah konzervy.
V opačném případě musíme cedit.
Orestování masa
- Na druhé pánvi připravujeme kuřecí prsa. Rozehřejeme 5 polévkových lžic olivového oleje.
Maso zprudka krátce opečeme dozlatova.
- Snížíme teplotu. Vmícháme čajovou lžičku soli, půl lžičky pepře a na špičku nože mletého chilli.
8 až 10 minut na mírném plameni promícháváme.
Maso se bude dusit ve vlastní šťávě, po jejím vyvaření, se začne opékat.
Ještě minutu dvě restujeme.
- Měkké maso smícháme se zeleninou. Společně půl minuty až minutu na mírném plameni opatrně promícháváme.
Vypneme.
Dochutíme šťávou z limetky.
- Fajitas ideálně podáváme v tortille. Ale hodí se i rýže, bagety...
Pro přípravu s rýží po orestování masa přilijeme přibližně 200 mililitrů kuřecího vývaru.
Dusíme do měkka.
Dresink
Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
Opláchnutou a osušenou chilli papričku nakrájíme na kostičky.
Do zakysané smetany vmícháme česnek a chilli papričku.
Chuť doladíme šťávou z limetky, chilli kořením, solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat