středa 9. března 2016

Hradecká tvarohová pomazánka

Hradecká tvarohová pomazánka


  • 250 g tvarohu
  • 150 g šunky nebo kladenské pečeně nebo šunkového salámu
  • 150 g nakládaných okurek
  • 125 g másla nebo pomazánkového másla
  • 1 střední cibule
  • 1 vrchovatá polévková lžíce plnotučné hořčice
  • půlka chilli papričky (nemusí být)
  • sůl, pepř


Jak na to  

- cibuli, šunku, okurky a ev. chilli papričku nakrájet
- smíchat tvaroh, máslo, hořčici, vmíchat pokrájené suroviny, osolit, opepřit
.

Příprava

Máslo vyndáme z lednice, aby nebylo příliš ztuhlé.
Cibuli sloupneme, okurky necháme okapat.

Šunku, okurky, cibuli a chilli papričku nadrobno nakrájíme.
Pálivou papriku přidáváme jen v ostré variantě a opatrně.


Smíchání a dochucení

V míse smícháme tvaroh, máslo a hořčici.
Přisypeme pokrájené ingredience.
Přidáme jednu vrchovatou čajovou lžičku soli a podle chuti mletý pepř.

Dobře promícháme.
Na 20 až 30 minut odložíme do lednice.

Pomazánkou mažeme jednohubky nebo třeba plátky veky.
Výborně se také hodí jako náplň do profiterolek.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat