- 670 g zeleninového leča (1 sklenice)
- 600 g kuřecích prsou bez kůže
- 140 g rajčatového protlaku
- 30 g másla
- 4 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- kostky kuřecího zprudka krátce opéct, vmíchat česnek, sůl, pepř, tymián a protlak, krátce orestovat
- zaprášit paprikou, zalít lečem
- bez zakrytí povařit okolo 15 minut na mírném plameni
.
- kostky kuřecího zprudka krátce opéct, vmíchat česnek, sůl, pepř, tymián a protlak, krátce orestovat
- zaprášit paprikou, zalít lečem
- bez zakrytí povařit okolo 15 minut na mírném plameni
.
Než bys řekl švec.
Tak takhle rychle může být večeře nebo oběd na stole :)
Příprava
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Kuřecí prsa opláchneme studenou vodou a dobře osušíme papírovou utěrkou.
Nakrájíme je na kostky nebo nudličky.
Orestování a uvaření
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Kuřecí kostky krátce zprudka opečeme do zlatova.
- Vmícháme česnek, čajovou lžičku soli a pepře, tymián a rajčatový protlak. Zhruba půl minuty restujeme.
Maso zaprášíme paprikou, promícháme.
Ihned do pánve nalijeme celý obsah sklenice s lečem.
- Bez zakrytí povaříme na mírném plameni okolo 15 minut doměkka. Občas promícháme.
Odstavíme, podle potřeby přisolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat