Základ
- 800 g kuřecích stehen s kůží
- 30 g másla
- sůl
Sos
- 100 g dijonské hořčice
- 50 g javorového sirupu
- 2 cl limetkové šťávy
Nádivka
- 50 g másla
- hrst zelené petrželky
- sůl
Jak na to
- uvolnit kůži, vzniklou kapsu naplnit máslem smíchaným s nasekanou petrželkou a solí
- z obou stran nasolit
- naskládat do pekáče, potřít dijonskou hořčicí smíchanou s javorovým sirupem a šťávou z limetky
- poklást kousky másla
- nezakryté péct cca 50 minut při 160 °C a 10 minut při 200 - 220 °C
.
- uvolnit kůži, vzniklou kapsu naplnit máslem smíchaným s nasekanou petrželkou a solí
- z obou stran nasolit
- naskládat do pekáče, potřít dijonskou hořčicí smíchanou s javorovým sirupem a šťávou z limetky
- poklást kousky másla
- nezakryté péct cca 50 minut při 160 °C a 10 minut při 200 - 220 °C
.
Příprava
- Na nádivku v misce smícháme: nadrobno nasekanou petrželku, nerozpuštěné máslo a čtvrt čajové lžičky soli.
- Na sos v jiné misce smícháme: hořčici, javorový sirup a limetkovou šťávu.
Zapneme troubu, nastavíme na 180 °C.
Příprava masa a pečení
- Kuřecí stehna opláchneme studenou vodou, dobře je osušíme. Z jedné strany oddělíme kůži od masa tak, aby vznikla kapsa.
Opatrně vsuneme ruku mezi maso a kůži, jemným tlakem se od sebe obě části bez problému oddělí.
- Kapsu naplníme připraveným bylinkovým máslem. Stehna z obou stran nasolíme, naskládáme je do pekáče nebo zapékací mísy.
Polijeme je sosem a poklademe kousky másla.
- Bez zakrytí dáme péct. teplotu snížíme na 160 °C. Během pečení stehna 2x až 3x polijeme výpekem.
Po zhruba 50 minutách zvýšíme teplotu na 200 až 220 °C a ještě 10 minut pečeme.
- Pekáč vyndáme z trouby. Do měkka upečená stehna přendáme na talíř, zakryjeme je alobalem, aby nechladla.
Se servírováním zhruba 10 minut počkáme, aby se šťáva v mase hezky rozložila.
TIP! Správnou propečenost zkontrolujeme tak, že zahýbeme kostí. Pokud s ní jde v kloubu lehce a bez odporu otočit, je hotovo.
Mňamka! Děkuji za recept! Jako vždy perfektní!
OdpovědětVymazatTo mě moc těší! Děkuji za milý komentář a vyzkoušení receptu.
Vymazat