Pečeno v zapékací míse o rozměrech 23 x 18 x 7 centimetrů.
- 900 g lilku (3 střední)
- 850 ml sekaných loupaných rajčat (2 konzervy)
- 250 g mozzarelly
- 150 g parmazánu
- 100 g cibule (1 větší)
- 60 g hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 1 kávová lžička tymiánu
- 1 - 3 čajové lžičky cukru
- 1/3 kávové lžičky mleté skořice
- čerstvá bazalka
- olivový nebo slunečnicový olej
- sůl, pepř
Jak na to
- lilek podélně nakrájet, lehce osolit, nechat vypotit
- osmahnout cibuli, přidat česnek a konzervovaná sekaná rajčata
- vmíchat sůl, pepř, skořici, tymián a cukr, 15 - 20 minut nezakryté povařit
- plátky lilku vysušit, obalit v mouce, osmahnout dozlatova
- na dno zapékací mísy/pekáče rozetřít rajčatovou omáčku, urovnat v jedné vrstvě opečené plátky lilku
- na lilek opět omáčku, plátky mozzarelly, strouhaný parmazán a lístky bazalky
- vrstvy opakovat, poslední bude lilek, omáčka a parmazán
- péct nezakryté 40 - 45 minut při 180 °C
.
- lilek podélně nakrájet, lehce osolit, nechat vypotit
- osmahnout cibuli, přidat česnek a konzervovaná sekaná rajčata
- vmíchat sůl, pepř, skořici, tymián a cukr, 15 - 20 minut nezakryté povařit
- plátky lilku vysušit, obalit v mouce, osmahnout dozlatova
- na dno zapékací mísy/pekáče rozetřít rajčatovou omáčku, urovnat v jedné vrstvě opečené plátky lilku
- na lilek opět omáčku, plátky mozzarelly, strouhaný parmazán a lístky bazalky
- vrstvy opakovat, poslední bude lilek, omáčka a parmazán
- péct nezakryté 40 - 45 minut při 180 °C
.