neděle 22. března 2015

Nádivka ke kuřeti

Jednoduchá nádivka ke kuřeti


  • 300 g strouhanky
  • 100 g slaniny
  • 70 g másla
  • 3 vejce
  • 150 ml 12% smetany
  • 2 čajové lžičky sladké mleté papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajové lžička pepře
  • hrst nasekané petrželky 

Jak na to  

- strouhanku smíchat se solí, pepřem, paprikou a nasekanou petrželkou
- zpracovat s pokrájenou slaninou, vejci, rozpuštěným máslem a smetanou
- vytvarovat bochánek, uhladit mokrou rukou, položit tenké plátky slaniny
- na závěrečných 40 minut pečení kuřete položit do pekáče, polévat výpekem
.

Vlastně to nádivka není, pečeme ji vedle kuřete.
Ale klidně s ní můžeme kuře před pečením naplnit. Chuťově bude stejná, ale upečená zvlášť bude na talíři vypadat lépe.


Příprava

Ze slaniny odkrojíme 3 - 4 tenké plátky, zbytek pokrájíme na kostičky.
Máslo na mírném plameni rozpustíme.

Strouhanku smícháme se solí, paprikou, pepřem a petrželkou.
Rukou zpracujeme se slaninou, vejci, rozpuštěným máslem a smetanou.
Smetanu můžeme nahradit mlékem.


Pečení

Směsí párkrát bouchneme na pracovní desku.
Vytlačíme tím vzduch, nádivka bude kompaktnější.
Vytvarujeme bochánek, uhladíme ho rukou namočenou ve studené vodě.

Nádivku pokryjeme plátky slaniny.
30 až 40 minut před dopečením kuřete ji položíme do pekáče.

Během pečení často poléváme výpekem.
Nádivku podáváme k pečenému kuřeti.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat