Špenát na másle
- 450 g mražených špenátových listů
- 50 g másla
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 kávová lžička soli
Jak na to
- na másle nechat povolit osolené mražené špenátové listy
- povařit do vyvaření přebytečné vody
- vmíchat dozlatova opečené plátky česneku
.
- na másle nechat povolit osolené mražené špenátové listy
- povařit do vyvaření přebytečné vody
- vmíchat dozlatova opečené plátky česneku
.
Podušení špenátu
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nerozmrazené špenátové listy, osolíme.
Nepodléváme.
Zakryjeme pokličkou, za občasného míchání necháme na mírném plameni povolit.
Přivedeme k varu.
Pokličku sundáme, okolo 5 minut stále na mírném plameni promícháváme.
Vyvaří se přebytečná voda.
Dokončení
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Vyvaří se přebytečná voda.
Dokončení
Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Na suché pánvi je osmahneme dozlatova.
Smícháme je s hotovým špenátem.
Vypneme, už dále nevaříme.
Pokud je potřeba, přisolíme.
Takto připravený špenát použijeme jako přílohu k přírodním plátkům nebo grilovaným masům.
Jako přílohu ke knedlíkům raději zvolíme odlišnou přípravu, a to na cibulce, s vajíčkem a s mlékem nebo smetanou.
TIP! Můžeme připravit i z čerstvých špenátových listů. Listy omyjeme, zbavíme je tuhých řapíků a 5 minut dusíme na másle.
Dále je postup stejný.
Přejít na seznam receptů
Pokud je potřeba, přisolíme.
Takto připravený špenát použijeme jako přílohu k přírodním plátkům nebo grilovaným masům.
Jako přílohu ke knedlíkům raději zvolíme odlišnou přípravu, a to na cibulce, s vajíčkem a s mlékem nebo smetanou.
TIP! Můžeme připravit i z čerstvých špenátových listů. Listy omyjeme, zbavíme je tuhých řapíků a 5 minut dusíme na másle.
Dále je postup stejný.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat