středa 22. června 2011

Špenát na másle

Špenát na másle


  • 450 g mražených špenátových listů
  • 50 g másla
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 kávová lžička soli


Jak na to  

- na másle nechat povolit osolené mražené špenátové listy
- povařit do vyvaření přebytečné vody
- vmíchat dozlatova opečené plátky česneku
.

Podušení špenátu

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nerozmrazené špenátové listy, osolíme.
Nepodléváme.

Zakryjeme pokličkou, za občasného míchání necháme na mírném plameni povolit.
Přivedeme k varu.
Pokličku sundáme, okolo 5 minut stále na mírném plameni promícháváme.
Vyvaří se přebytečná voda.


Dokončení

Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Na suché pánvi je osmahneme dozlatova.

Smícháme je s hotovým špenátem.
Vypneme, už dále nevaříme.
Pokud je potřeba, přisolíme.

Takto připravený špenát použijeme jako přílohu k přírodním plátkům nebo grilovaným masům.
Jako přílohu ke knedlíkům raději zvolíme odlišnou přípravu, a to na cibulce, s vajíčkem a s mlékem nebo smetanou.



TIP!  Můžeme připravit i z čerstvých špenátových listů. Listy omyjeme, zbavíme je tuhých řapíků a 5 minut dusíme na másle.
Dále je postup stejný.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat