čtvrtek 16. června 2011

Restovaná zelenina

Kořenová zelenina restovaná na másle


  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • pastinák
  • máslo


Jak na to  

- z očištěné zeleniny škrabkou oddělovat tenké plátky
- po menších dávkách restovat na másle
.

Velice jednoduchá voňavá příloha, která se hodí nejen k masům. 
Můžeme přidat bylinky, med a připravit stejně jako celer na medu.


Příprava

Zeleninu zbavíme slupky, omyjeme ji a osušíme.
Škrabkou na brambory oddělujeme tenké plátky.


Restování

Na pánvi rozehřejeme kousek másla.
Nasypeme na ni část plátků.

Za občasného promíchávání restujeme do zezlátnutí.
Před každou další várkou přidáme na pánev kousek másla.
V jedné dávce dáváme vždy jen tolik plátků, aby pokryly dno a neležely na sobě ve vrstvách.
Pokud bychom jich dali více najednou, místo restování by se dusily. 


Takto orestovanou kořenovou zeleninu podáváme jako přílohu k masům.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat