- větší celer
- polévková lžíce medu
- čerstvé bylinky - tymián, oregano, bazalka...
- máslo
Jak na to
- očištěný celer nakrájet na 1,5 cm silná kola, škrabkou na brambory je nařezat hobliny
- restovat na másle dozlatova
- do poslední várky na jedné pánvi vmíchat med, nechat zkaramelizovat
- do poslední várky na druhé pánvi vmíchat bylinky
- vše smíchat
.
- očištěný celer nakrájet na 1,5 cm silná kola, škrabkou na brambory je nařezat hobliny
- restovat na másle dozlatova
- do poslední várky na jedné pánvi vmíchat med, nechat zkaramelizovat
- do poslední várky na druhé pánvi vmíchat bylinky
- vše smíchat
.
V téhle úpravě celer chutná i jeho zarytým odpůrcům!
Příprava
Celer zbavíme slupky.
Rozkrájíme ho na přibližně jeden a půl centimetru silná kola.
Škrabkou na brambory z nich nařežeme hobliny.
Je fajn připravit si dvě pánve a restovat na nich současně.
Restování
Restování
- Na pánvi rozpustíme 2 polévkové lžíce másla. Celerové hobliny na středním plameni postupně restujeme.
Vždy jich dáme na pánev pouze tolik, aby bylo dno zakryté jen v jedné vrstvě.
Promícháváme.
- Jakmile se hobliny zbarví dozlatova, je hotovo. Orestované plátky sypeme do větší mísy.
Před každou další dávkou na pánev přidáme kousek másla.
- Do poslední várky na jedné pánvi přisypeme pokrájené bylinky. Do poslední várky na druhé pánvi vmícháme jednu polévkovou lžíci medu.
Mícháme, med začne po chvilce karamelizovat.
Včas odstavíme, při přepálení hrozí jeho zhořknutí!
V případě, že restujeme na jedné pánvi, tak do předposlední várky přidáme bylinky a do té poslední med.
- Orestované celerové plátky v míse dobře promícháme.
Celer na medu použijeme jako přílohu ke grilovaným masům nebo masovým směsím.
Přejít na seznam receptů
Bylo to šíííleně dobrý. Výborně se k tomu hodí uzený tempeh. Řadí se mezi naše oblíbené recepty.
OdpovědětVymazatDíky!
Bláža
Blážo,
Vymazatjá děkuji moc za milý komentář a vyzkoušení receptu. Těší mě, že takto připravený celer chutnal. A také děkuji za inspiraci s tempehem!
Hana