Základ
- listy baby špenátu
- jahody
- plátky mandlí
- špetka čerstvě mletého pepře
Dresink
- 2 polévkové lžíce medu (50 g)
- 1 polévková lžíce balzamikového octa (10 g)˙
Jak na to
- smíchat balzamikový ocet s medem
- opláchnuté a osušené lístky špenátu naskládat na talíř, posypat pokrájenými jahodami
- opepřit, pokapat dresinkem, posypat plátky mandlí
.
- smíchat balzamikový ocet s medem
- opláchnuté a osušené lístky špenátu naskládat na talíř, posypat pokrájenými jahodami
- opepřit, pokapat dresinkem, posypat plátky mandlí
.
Překvapivá kombinace s vynikající chutí!
Salát připravíme těsně před podáváním, při delším stání by jahody pustily šťávu a špenát by zvadl!
Příprava
Smícháme balzamikový ocet s medem.
Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Listy špenátu opláchneme a osušíme, zbavíme je tuhých stonků.
K mytí a sušení zeleniny a salátů je fajn pořídit odstředivku.
Dá se koupit například v Ikee, Tescomě, Tescu...
Servírování
Na talíř naskládáme listy špenátu.
K mytí a sušení zeleniny a salátů je fajn pořídit odstředivku.
Dá se koupit například v Ikee, Tescomě, Tescu...
Servírování
Na talíř naskládáme listy špenátu.
Urovnáme na ně jahody.
Zakápneme dresinkem a ozdobíme plátky mandlí.
Můžeme ochutit špetkou čerstvě mletého pepře.
Zakápneme dresinkem a ozdobíme plátky mandlí.
Můžeme ochutit špetkou čerstvě mletého pepře.
Žádné komentáře:
Okomentovat