- 100 g listů zeleného salátu - římský, ledový, polníček...
- 40 g čerstvé petrželové natě
- kapary ve slaném nálevu (2 - 3 polévkové lžíce)
- červená cibule
- šťáva z citronu
- olivový olej
- pepř
- parmazán, nebo kozí sýr nebo tvrdý sýr nebo mozzarella... nemusí být
Jak na to
- smíchat petrželovou nať s pokrájenými listy salátu
- posypat proužky cibule, přidat kapary, šťávu z citronu a olivový olej
- opepřit čerstvě mletým pepřem
- ev. přidat plátky parmazánu nebo kostičky gorgonzoly, kozí sýr...
.
- smíchat petrželovou nať s pokrájenými listy salátu
- posypat proužky cibule, přidat kapary, šťávu z citronu a olivový olej
- opepřit čerstvě mletým pepřem
- ev. přidat plátky parmazánu nebo kostičky gorgonzoly, kozí sýr...
.
Jednoduchý, rychlý a efektní salát.
Příprava
Kapary namočíme na chvilku do studené vody, aby nebyly příliš slané.
Sloupnutou cibuli nakrájíme na proužky.
Omytou a osušenou petrželovou nať natrháme.
Listy římského salátu nakrájíme na kousky.
Římský salát můžeme nahradit jakýmkoli jiným salátem, třeba ledovým, polníčkem...
Smíchání
Kapary scedíme.
Smíchání
Kapary scedíme.
Sýr nakrájíme na kostičky nebo na plátky.
V míse promícháme petrželovou nať s listy salátu.
Posypeme cibulí, scezenými kapary a popřípadě sýrem.
Pokapeme olivovým olejem a ochutíme čerstvou šťávou z citronu.
Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem.
V případě potřeby osolíme, nejlépe hrubozrnnou solí.
Solíme opatrně, slanost salátu dodají i kapary a také sýr, pokud ho budeme přidávat.
Salát podáváme s bagetou nebo jako přílohu k masům, ke grilovanému kozímu sýru...
TIP! Do salátu můžeme přidat v podstatě jakýkoli sýr. Ozdobíme ho třeba plátky parmazánu nebo vmícháme pokrájenou mozzarellu, můžeme posypat na kostičky nakrájenou gorgonzolou, grilovaným halloumi, kozím sýrem...
Přejít na seznam receptů
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat