- 330 g sterilované zeleninové směsi Moravanka
- 300 g měkkého salámu vcelku, např. Gothaj, šunkový, kvalitní špekáčky...
- 200 g pomazánkového másla
- 120 g cibule (1 středně velká)
- 3 vrchovaté čajové lžičky majonézy
- 1 - 2 čajové lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
- sůl, pepř
Jak na to
- zeleninu scedit, nechat okapat, feferonku rozříznout odstranit zrníčka
- salám pokrájet, společně se zeleninou nasekat/namlít/nastrouhat
- smíchat s jemně rozkrájenou cibulí, pomazánkovým máslem, hořčicí a majonézou, osolit, opepřit
.
- zeleninu scedit, nechat okapat, feferonku rozříznout odstranit zrníčka
- salám pokrájet, společně se zeleninou nasekat/namlít/nastrouhat
- smíchat s jemně rozkrájenou cibulí, pomazánkovým máslem, hořčicí a majonézou, osolit, opepřit
.
Tahle pomazánka je velice vděčná. Namazanou na chleba či pečivo ji můžeme podávat jako večeři. Výborně se také hodí jako základ na chlebíčky a jednohubky.
Příprava
Moravanku scedíme, necháme ji dobře vykapat v cedníku.
V každé sklenici bude také feferonka, většinou kulatá.
Rozkrojíme ji a odstraníme z ní zrníčka.
Na přípravu pomazánky je ideální zapojit robot, nejlépe ten se sekacími noži.
Salám nakrájíme na větší kusy a společně se scezenou zeleninou vše najemno nasekáme.
Pokud robotem nedisponujeme, salám nastrouháme a zeleninu rozkrájíme na velice malé kousky.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Tady je naopak lepší robot vynechat.
Po ručním krájení bude cibule křehčí a nepustí tolik šťávy.
Smíchání
V míse vše smícháme s majonézou, pomazánkovým máslem a hořčicí.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Odložíme ztuhnout do lednice.
Stačí chvilka, 15 až 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat