pondělí 8. října 2012

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky


  • 330 g sterilované zeleninové směsi Moravanka
  • 300 g měkkého salámu vcelku, např. Gothaj, šunkový, kvalitní špekáčky...
  • 200 g pomazánkového másla
  • 120 g cibule (1 středně velká)
  • 3 vrchovaté čajové lžičky majonézy
  • 1 - 2 čajové lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
  • sůl, pepř

Jak na to  

- zeleninu scedit, nechat okapat, feferonku rozříznout odstranit zrníčka
- salám pokrájet, společně se zeleninou nasekat/namlít/nastrouhat
- smíchat s jemně rozkrájenou cibulí, pomazánkovým máslem, hořčicí a majonézou, osolit, opepřit
.

Tahle pomazánka je velice vděčná. Namazanou na chleba či pečivo ji můžeme podávat jako večeři. Výborně se také hodí jako základ na chlebíčky a jednohubky.


Příprava

Moravanku scedíme, necháme ji dobře vykapat v cedníku.
V každé sklenici bude také feferonka, většinou kulatá.
Rozkrojíme ji a odstraníme z ní zrníčka.

Na přípravu pomazánky je ideální zapojit robot, nejlépe ten se sekacími noži.
Salám nakrájíme na větší kusy a společně se scezenou zeleninou vše najemno nasekáme.
Pokud robotem nedisponujeme, salám nastrouháme a zeleninu rozkrájíme na velice malé kousky.

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Tady je naopak lepší robot vynechat. 
Po ručním krájení bude cibule křehčí a nepustí tolik šťávy.



Smíchání

V míse vše smícháme s majonézou, pomazánkovým máslem a hořčicí.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Odložíme ztuhnout do lednice.
Stačí chvilka, 15 až 30 minut.

Pomazánku mažeme na chléb, veku, pečivo, jednohubky...


 Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat