Polníčkový salát s vařeným vejcem, slaninou a jogurtovou zálivkou
- polníček
- vejce vařená natvrdo
- slanina nebo dobrý špek
- bílý hustý jogurt
- balsamikový ocet
- sůl, pepř
Jak na to
- lístky polníčku smíchat s pokrájeným natvrdo uvařeným vejcem a opečenou slaninou
- zalít jogurtem smíchaným se solí, pepřem a balsamikovým octem
.
- lístky polníčku smíchat s pokrájeným natvrdo uvařeným vejcem a opečenou slaninou
- zalít jogurtem smíchaným se solí, pepřem a balsamikovým octem
.
- Do studené osolené vody vložíme vejce. Vody by mělo být tak akorát, aby byla vejce ponořená.
Přivedeme k varu.
Teplotu stáhneme na minimum, hrnec zakryjeme poklicí.
Po 9 minutách vaření vejce vyndáme, zchladíme je ve studené vodě.
- Slaninu pokrájíme na kostičky. Na pánvi bez tuku, na mírném plameni ji okolo 8 minut promícháváme.
Slanina bude opečená dozlatova.
Servírování
Jogurt smícháme se solí, mletým pepřem a 2 až 3 čajovými lžičkami balsamikového octa.
Můžeme vmíchat i jeden stroužek utřeného česneku.
Vejce oloupeme, nakrájíme je na kostičky nebo na plátky.
Vejce oloupeme, nakrájíme je na kostičky nebo na plátky.
Polníček neboli kozlíček polní očistíme, opláchneme a osušíme.
V miskách nebo sklenicích ho prokládáme rozkrájeným vejcem a opečenou slaninou.
Na závěr zalijeme ochuceným jogurtem.
Jako přílohu připravíme třeba opečené plátky bagety.
TIP! Polníčkový salát můžeme připravit také ve variantě s grepem.
TIP! Polníčkový salát můžeme připravit také ve variantě s grepem.
Žádné komentáře:
Okomentovat