úterý 12. června 2012

Polníčkový salát II.

Polníčkový salát s vařeným vejcem, slaninou a jogurtovou zálivkou


  • polníček
  • vejce vařená natvrdo
  • slanina nebo dobrý špek
  • bílý hustý jogurt
  • balsamikový ocet
  • sůl, pepř


Jak na to  

- lístky polníčku smíchat s pokrájeným natvrdo uvařeným vejcem a opečenou slaninou
- zalít jogurtem smíchaným se solí, pepřem a balsamikovým octem
.

Uvaření vajec a opečení slaniny

  • Do studené osolené vody vložíme vejce.
  • Vody by mělo být tak akorát, aby byla vejce ponořená.
    Přivedeme k varu.
    Teplotu stáhneme na minimum, hrnec zakryjeme poklicí.
    Po 9 minutách vaření vejce vyndáme, zchladíme je ve studené vodě.

  • Slaninu pokrájíme na kostičky.
  • Na pánvi bez tuku, na mírném plameni ji okolo 8 minut promícháváme.
    Slanina bude opečená dozlatova.


Servírování

Jogurt smícháme se solí, mletým pepřem a 2 až 3 čajovými lžičkami balsamikového octa.
Můžeme vmíchat i jeden stroužek utřeného česneku.
Vejce oloupeme, nakrájíme je na kostičky nebo na plátky.

Polníček neboli kozlíček polní očistíme, opláchneme a osušíme.
V miskách nebo sklenicích ho prokládáme rozkrájeným vejcem a opečenou slaninou.
Na závěr zalijeme ochuceným jogurtem.

Jako přílohu připravíme třeba opečené plátky bagety.

TIP!  Polníčkový salát můžeme připravit také ve variantě s grepem.



Žádné komentáře:

Okomentovat