neděle 3. června 2012

Polníčkový salát I.

Polníčkový salát s grepem a zakysanou smetanou


  • polníček
  • grep
  • zakysaná smetana
  • špetka soli
  • pepř čerstvě mletý

Jak na to  

- lístky polníčku smíchat s pokrájenými oloupanými kousky grepu
- přidat pár lžiček osolené zakysané smetany, posypat mletým pepřem
.

Polníček neboli kozlíček polní je prý stejně bohatý na vitamín C jako citróny.


Příprava
 
Listy polníčku opláchneme a osušíme.
Do zakysané smetany vmícháme špetku soli. 

Grep oloupeme, rozdělíme ho na jednotlivé dílky.
Nakrájíme je na menší kousky.
Z dílků grepu stáhneme i jemnou slupku. 


Servírování

Polníček v miskách nebo sklenicích prokládáme kousky grepu a lžičkami zakysané smetany.
Na závěr jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem.
  

TIP!  Polníčkový salát můžeme připravit také ve variantě se slaninou, vařeným vejcem a jogurtovou zálivkou.


Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat