úterý 30. srpna 2011

Rajčatový salát s majonézou

Rajčatový salát s majonézou


  • 7 středně velkých rajčat (cca 1000 g)
  • 1 střední cibule
  • 200 ml majonézy (1 menší sklenka)
  • 1 kávová lžička soli
  • 1/2  kávové lžičky mletého pepře

Jak na to  

- rajčata a cibuli pokrájet
- osolit, opepřit, vmíchat majonézu, vychladit
.

Příprava

Dobře zralá rajčata omyjeme a osušíme, podle velikosti pokrájíme na čtvrtiny nebo osminy.
Dáváme do mísy.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo proužky, přidáme k rajčatům.


Dokončení

K pokrájeným rajčatům a cibuli vmícháme sůl a pepř.
Přidáme majonézu, promícháme.
Dáme vychladit.

Podáváme s chlebem nebo pečivem.



TIP!  Můžeme zvolit i jednodušší variantu.
Rajčata pokrájíme na kolečka, poklademe jimi chleba namazaný máslem, ozdobíme kolečky cibule a malými kopečky majonézy.
Osolíme a opepříme.

TIP!  Určitě nedělejte salát z málo zralých supermarketových rajčat.
Pokud nejsou k dispozici opravdu dobrá zralá rajčata, použijte raději typ cherry.


Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat