úterý 30. srpna 2011

Rajčatový salát s majonézou

Rajčatový salát s majonézou


  • 1000 g rajčat 
  • 200 ml majonézy 
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř

Jak na to  

- rajčata a cibuli pokrájet
- osolit, opepřit, vmíchat majonézu, vychladit
.

Příprava

Dobře zralá rajčata omyjeme a osušíme.
Podle velikosti je pokrájíme na čtvrtiny nebo osminy.
Dáme je do mísy.

Sloupnutou cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo proužky.
Přidáme je do mísy k rajčatům.


Dokončení

K pokrájeným rajčatům a cibuli vmícháme kávovou lžičku soli a podle chuti mletý pepř.
Přidáme majonézu, promícháme, podle potřeby přisolíme.
Dáme vychladit.

Rajčatový salát podáváme s chlebem nebo pečivem.


TIP!  Můžeme zvolit i jednodušší variantu.
Rajčata pokrájíme na kolečka, poklademe jimi chleba namazaný máslem, ozdobíme kolečky cibule a malými kopečky majonézy.
Osolíme a opepříme.

TIP!  Z málo zralých supermarketových rajčat salát nebude moc dobrý. 


Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat