- 400 g vařených loupaných mražených slávek
- 250 g konzervovaných sekaných loupaných rajčat
- 250 ml konzervovaných pasírovaných rajčat (passata di pomodoro)
- 60 g šalotek
- 50 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- zelená petrželka, feferonka (nemusí být)
Jak na to
- na olivovém oleji orestovat celer a šalotku
- přilít rajčatovou šťávu a sekaná rajčata
- na olivovém oleji orestovat celer a šalotku
- přilít rajčatovou šťávu a sekaná rajčata
- vmíchat česnek, ev. i feferonku, osolit, opepřit
- okolo 15 minut povařit do zhoustnutí
- v omáčce prohřát slávky
.
- v omáčce prohřát slávky
.
Příprava
Ze stvolu celeru stáhneme slupku včetně tuhých vláken.
Sloupnutou šalotku a celer nadrobno pokrájíme.
Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
Pro pikantní chuť pokrájíme feferonku na kolečka.
Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
Pro pikantní chuť pokrájíme feferonku na kolečka.
Slávky vyndáme z mrazáku, rozprostřeme je na talíř.
V pokojové teplotě je necháme povolit.
Rajčatová omáčka
Rajčatová omáčka
- Na pánvi rozehřejeme 4 polévkové lžíce olivového oleje. Přidáme kostičky celeru a šalotky.
Na mírném plameni 5 minut restujeme.
- Přidáme celý obsah konzervy s rajčaty, přilijeme pasírovaná rajčata. Vmícháme česnek a pro pikantní variantu i pár koleček pokrájené feferonky.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
- Bez zakrytí na mírném plameni okolo 15 minut povaříme. Občas promícháme.
Omáčka zhoustne.
Pokud je konzerva s rajčaty hodně vodnatá nebo rajčatová šťáva příliš řídká, dobu varu prodloužíme. V případě potřeby klidně i o dalších 15 minut, aby se voda co nejvíce vyvařila a omáčka nebyla moc tekutá.
Do zredukované omáčky vmícháme slávky.
Na mírném plameni je prohřejeme.
Jakmile se směs začne vařit, ihned vypneme.
Porce můžeme doplnit zelenou petrželkou.
Mušle v rajčatové omáčce podáváme s bagetou nebo těstovinami.
Přejít na seznam receptů
Porce můžeme doplnit zelenou petrželkou.
Mušle v rajčatové omáčce podáváme s bagetou nebo těstovinami.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat