- salátová okurka
- hustý řecký bílý jogurt
- česnek
- vinný ocet
- olivový olej
- kopr (nemusí být)
- sůl, pepř
Jak na to
- oloupanou okurku najemno nastrouhat, co nejvíce vyždímat
- do vyždímané dužniny vmíchat utřený česnek, nasekaný kopr, osolit, opepřit, vmíchat ocet a olivový olej
- promíchat s hustým jogurtem, vychladit
.
- oloupanou okurku najemno nastrouhat, co nejvíce vyždímat
- do vyždímané dužniny vmíchat utřený česnek, nasekaný kopr, osolit, opepřit, vmíchat ocet a olivový olej
- promíchat s hustým jogurtem, vychladit
.
Ideální příloha třeba ke grilovaným masům.
Nastrouhání, vyždímání, smíchání a vychlazení
Salátovou okurku oloupeme a najemno nastrouháme.
Pečlivě z ní vymačkáme šťávu.
Nastrouhanou okurku po částech pořádně promačkáme mezi dlaněmi.
Do mísy k vyždímané okurce přidáme:
- Najemno utřené stroužky česneku. Množství volíme podle chuti a síly česneku.
- Sůl a mletý pepř.
- Čajovou lžičku octa a pár kapek olivového oleje.
- Můžeme také přidat velice jemně posekanou snítku kopru.
- Na závěr vmícháme několik lžic hustého řeckého jogurtu.
TIP! Vodu z okurek nemusíme vylít, hodí se k výrobě osvěžujícího nápoje Ayran.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat