úterý 1. prosince 2015

Vánoční cukroví - kokosky I.

Kokosky z celých vajec 
 
Péct ideálně 3 týdny před Štědrým dnem.


Množství na jeden plech.

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru moučky
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 polévková lžíce šťávy z citronu

Jak na to  

- v míse smíchat strouhaný kokos s prosetým cukrem moučkou, přidat celá vejce, rum a šťávu z citronu
- dobře promíchat, navlhčenými konečky prstů vytvarovat, pokládat na pečicí papír
- péct 10 - 12 minut při 160 °C do zrůžovění
.


Na rozdíl od sněhových kokosek, tyto připravíme z celých vajec.


Příprava a upečení

Zapneme troubu, nastavíme na 160 °C.

Plech vyložíme pečicím papírem.

Do mísy nasypeme kokos a prosetý cukr moučku, promícháme.
Přidáme 2 celá vejce, šťávu z citronu a rum.
Rukama dobře zpracujeme.

K ruce si dáme menší misku s vodou.
Lehce smáčíme konečky prstů, tvarujeme hromádky velké jako vlašský ořech.
Rovnáme je na pečicí papír.

Pečeme 10 - 12 minut do zrůžovění.





TIP!  Nepovedené nebo polámané kousky dáváme do jedné misky. Přidáváme i z pečení ostatních druhů, patří sem i zbytky krémů a polevy.
Po skončení vánočního pečení, v týdnu před Štědrým dnem, vše smícháme, podle potřeby přidáme nastrouhané piškoty, rum nebo máslo a vytvarujeme kuličky.
Můžeme je obalit v kokosu, kakau, mletých oříšcích nebo nechat bez obalení. A máme další, nepečené cukroví.


Další recepty na vánoční cukroví:

Vanilkové rohlíčky
Linecké slepované
Pracny neboli medvědí tlapky
Plněné ořechy
Marokánky
Perníčky
Slepované banánky
Kokosová nepečená piškotová roláda
Úlky
Oreo nepečené kuličky
Kokosové rohlíčky
Sněhové kokosky


Přejít na seznam receptů
 


Žádné komentáře:

Okomentovat