pondělí 28. prosince 2015

Mikyho losos

Losos v zeleném čaji a sezamových semínkách

Miky, díky za recept!


Rozpis na 4 až 5 porcí.

  • 800g filet lososa
  • 100 g nakládaného zázvoru
  • 6 - 7 čajových lžiček sezamových semínek
  • 2 vrchovaté čajové lžičky zeleného sypaného čaje
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř


Jak na to  

- lososa nakrájet na 4 - 5 dílů, osolit, opepřit, obalit v zeleném čaji a sezamových semínkách 
- krátce ze všech stran opéct na olivovém oleji
- rozkrájet, položit na nakládaný scezený zázvor, polít sójovou omáčkou, posypat lístky koriandru
.

Příprava

Zázvor scedíme, jednotlivé kousky rozložíme na větší talíř.
Filet lososa rozkrájíme na 4 až 5 dílů.
Lehce je osolíme a opepříme.

Na prkýnko nejdříve nasypeme zelený čaj, lososa v něm obalíme.
Na to samé prkýnko nasypeme sezamová semínka, a opět ho obalíme. 
Můžeme použít lososa s kůží i bez ní.
Pokud nemáme sypaný zelený čaj, můžeme použít ten pytlíkový. Roztrhneme, vysypeme. Budou stačit 2 sáčky.



Opečení a servírování

Dobře rozehřejeme pánev.
Nalijeme na ni olivový olej.
Obaleného lososa krátce ze všech stran opečeme, každou stranu přibližně 20 vteřin.
Losos musí být opečený jen na okrajích, uvnitř zůstat syrový.

Hotové porce nakrájíme na větší kostky.
Rozložíme je na zázvor, zalijeme sójovou omáčkou a posypeme lístky koriandru.
Takto upraveného lososa podáváme s bagetou, můžeme ho doplnit zeleninovým salátem.







Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat