pondělí 28. prosince 2015

Mikyho losos

Losos v zeleném čaji a sezamových semínkách

Miky, díky za recept a uvaření!


Rozpis na 4 - 5 porcí.

  • 700 - 800 g lososa
  • 2 vrchovaté čajové lžičky zeleného sypaného čaje
  • 6 - 7 čajových lžiček sezamových semínek
  • 100 g nakládaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Jak na to  

- lososa nakrájet na 4 - 5 dílů, osolit, opepřit, obalit v zeleném čaji a sezamových semínkách 
- krátce ze všech stran opéct na olivovém oleji
- rozkrájet, položit na nakládaný zcezený zázvor, polít sójovou omáčkou, posypat lístky koriandru
.

Příprava

Zázvor zcedíme, jednotlivé kousky rozložíme na větší talíř.

Filet lososa nakrájíme na 4 až 5 dílů, lehce je osolíme, opepříme a obalíme v sypkém zeleném čaji.
Můžeme použít lososa s kůží i bez ní.
Pokud nemáme sypaný zelený čaj, můžeme použít ten pytlíkový. 
Roztrhneme, vysypeme. Budou stačit 2 sáčky.

Lososa ze všech stran dobře obalíme v sezamových semínkách. 


Opečení a servírování

Rozehřejeme pánev, nalijeme na ni olivový olej.

Obaleného lososa krátce ze všech stran opečeme.
Každou stranu opékáme přibližně 20 vteřin.
Losos musí být opečený jen na okrajích, uvnitř zůstat syrový.

Hotové porce nakrájíme na větší kostky.
Rozložíme je na zázvor a zalijeme sójovou omáčkou.

Na závěr posypeme lístky koriandru.








Přejít na seznam receptů


Žádné komentáře:

Okomentovat