pondělí 28. prosince 2015

Mikyho losos

Losos v zeleném čaji a sezamových semínkách

Mišo, díky za recept a uvaření!


Rozpis na 4 - 5 porcí.

  • 700 - 800 g lososa
  • 2 vrchovaté čajové lžičky zeleného sypaného čaje
  • 6 - 7 čajových lžiček sezamových semínek
  • 100 g nakládaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

Jak na to  

- lososa nakrájet na 4 - 5 dílů, osolit, opepřit, obalit v zeleném čaji a sezamových semínkách 
- krátce ze všech stran opéct na olivovém oleji
- rozkrájet, položit na nakládaný zcezený zázvor, polít sójovou omáčkou, posypat lístky koriandru
.


Zázvor zcedíme, kousky rozložíme na větší talíř.
Lososa nakrájíme na 4 až 5 dílů, lehce osolíme, opepříme a obalíme v sypkém zeleném čaji.
Můžeme použít lososa s kůží i bez ní.
Pokud nemáme sypaný zelený čaj, můžeme použít ten pytlíkový. Budou stačit 2 sáčky.
Ze všech stran dobře obalíme v sezamových semínkách.



Rozehřejeme pánev, nalijeme olivový olej, obaleného lososa krátce ze všech stran opečeme.
Každou stranu opékáme přibližně 20 vteřin.
Hotové porce nakrájíme na větší kostky, položíme na zázvor, zalijeme sójovou omáčkou.
Na závěr posypeme lístky koriandru.




Výbornou přílohou je restovaná zelenina nebo ratatouille.



Přejít na seznam receptů


Žádné komentáře:

Okomentovat