čtvrtek 1. srpna 2013

Smetanový přílohový špenát

Smetanový přílohový špenát z čerstvých listů


  • 300 g špenátových listů
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml 12% smetany
  • sůl


Jak na to  

- na másle prohřát listy špenátu, nechat částečně vyvařit vodu
- zalít smetanou, povařit do požadované hustoty
- osolit a vmíchat utřený česnek
.


Špenátové listy opláchneme a osušíme, pokud je potřeba, zbavíme tuhých stonků.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme listy špenátu. Chvíli mícháme, špenát začne pouštět vodu a zmenšovat svůj objem.
Po částečném vyvaření vody zalijeme 12% smetanou.


Za občasného promíchání povaříme nezakryté do požadované hustoty.
Za přibližně 5 minut bude hotovo.
Nakonec podle chuti osolíme a vmícháme utřený česnek.

Podáváme jako přílohu k masu pečenému nebo uzenému, k přírodním vepřovým plátkům, k sekané nebo karbanátkům, k moravskému vrabci, k těstovinám ...
Nebo třeba ke špekovým knedlíkům.



Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat