pondělí 24. února 2014

Salát z olomouckých tvarůžků

Salát z olomouckých tvarůžků


  • 300 g tvarůžků
  • 80 g cibule (1 střední)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1/2 kávové lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/2 kávové lžičky tymiánu
  • 1 kávová lžička bílého mletého pepře
  • 1 kávová lžička sladké mleté papriky
  • chilli koření nebo chilli papričky podle chuti
  • 150 ml olivového oleje


Jak na to  

- syrečky a cibuli pokrájet, smíchat s kořením, podle chuti přidat chilli
- zalít olivovým olejem
- nechat rozležet
.

Salát určitě ocení i ti, kterým syrečky zrovna moc nevoní. Naložením se totiž jejich charakteristické aroma značně zredukuje.

Tvarůžky a oloupanou cibuli nakrájíme.
Smícháme s kořením, podle chuti vmícháme špetku chilli nebo pokrájené chilli papričky.
Zalijeme olivovým olejem a necháme rozležet, klidně i pár dnů.
S čerstvým chlebem nebo pečivem je to delikatesa.




Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. myslim, ze nechat rozlezet je nadlidsky ukol. tvaruzky miluju!

    OdpovědětVymazat
  2. To je!
    "Jen půl lžičky na ochutnání, jestli už jsou. No, tak ještě jednu. Hm, tak ještě den, dva by chtěly. Pro jistotu zkusím tenhle menší kousek. A pro porovnání ten větší ...."
    U nás jsou také velice oblíbené.
    A nejen tvarůžky, i Romadur, Limburský .... Stačí nakrájet, zavřít do sklenice a počkat si.

    OdpovědětVymazat