úterý 12. června 2012

Polníčkový salát II.

Polníčkový salát s vařeným vejcem, slaninou a jogurtovou zálivkou


  • polníček
  • vejce vařená natvrdo
  • slanina nebo dobrý špek
  • bílý jogurt
  • balsamikový ocet
  • sůl, pepř

Jak na to  

- lístky polníčku smíchat s pokrájeným natvrdo uvařeným vejcem a opečenou slaninou
- zalít jogurtem smíchaným se solí, pepřem a balsamikovým octem
.

Polníček neboli kozlíček polní očistíme, opláchneme a osušíme.
Vejce uvaříme natvrdo, na suché pánvi osmahneme slaninu pokrájenou na kostičky.
Do misky poskládáme polníček, prokládáme rozkrájeným vejcem a slaninou.
Zalijeme jogurtem smíchaným se solí a pepřem a ochuceným 2 - 3 čajovými lžičkami balsamikového octa.


TIP!  Polníčkový salát můžeme připravit také ve variantě s grepem.

Žádné komentáře:

Okomentovat