pondělí 1. prosince 2014

Nutellový nepečený cheesecake

Nutellový nepečený cheesecake


Rozpis pro kulatou otvírací formu s pantem o průměru 22 centimetrů.

Korpus
  • 260 g Bebe sušenek (nebo jiných oblíbených)
  • 80 g másla
  • 1 polévková lžíce Nutelly
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 20 g jemně strouhaných jader vlašských ořechů

Krém
  • 400 g Nutelly
  • 400 g Mascarpone
  • 40 g cukru moučky

Posyp
  • 80 g rozsekaných jader vlašských ořechů


Jak na to  

- rozdrtit sušenky, pokapat rumem, zpracovat s jemně nastrouhanými ořechy, změklým máslem a 1 polévkovou lžící Nutelly
- upěchovat do formy, dát do lednice
- na krém smíchat Nutellu, Mascarpone a cukr moučku, natřít na ztuhlý sušenkový základ
- posypat hruběji nasekanými vlašskými ořechy
- nechat ztuhnout v lednici
.

Tahle rychlovka je inspirována Nigellou Lawson.

Jemně nastrouháme ořechy, sušenky rozsekáme/rozdrtíme na drobečky, pokapeme rumem. Vše dobře promícháme se změklým máslem a 1 polévkovou lžící Nutelly.
Dobře upěchujeme na dno otevirací kulaté formy, dáme na 30 - 60 minut ztuhnout do lednice.

Smícháme Mascarpone, Nutellu a cukr moučku na jemný krém.
Natřeme na studený sušenkový základ, posypeme hruběji nasekanými jádry vlašských ořechů. Lehce přitlačíme na krém.
Dáme do lednice vychladit a ztuhnout, ideálně přes noc.



Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. Vypadá neuvěřitelně lákavě!! Jestli to takhle půjde dále, jednou mi rupne v bedně a objevím se vám přede dveřmi s žádosti o dobrotu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeš samozřejmě srdečně vítána! :-)

      Vymazat