pondělí 6. ledna 2014

Mušle v rajčatové omáčce

Slávky v rajčatové omáčce


  • 400 g vařených loupaných mražených slávek
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 60 g šalotek
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g sekaných loupaných rajčat
  • 250 ml husté konzervované rajčatové šťávy (passata di pomodoro)
  • kousek feferonky (nemusí být)
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka

Jak na to  

- na olivovém oleji orestovat celer a šalotku, ev. feferonku
- přilít rajčatovou šťávu a sekaná rajčata, vmíchat česnek, osolit, opepřit, 15 minut povařit
- v omáčce prohřát slávky
.


Celer a šalotku nadrobno nakrájíme, česnek oloupeme a utřeme.
Slávky vyndáme z mrazáku, rozprostřeme na talíř, v pokojové teplotě necháme povolit.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celer a šalotku.
Pokud chceme dosáhnout mírně pikantní chuti, přidáme pár koleček feferonky.
Na mírném ohni 5 minut restujeme.


Nalijeme rajčatovou šťávu a sekaná rajčata, přidáme česnek, podle chuti přisolíme a opepříme.
Okolo 15 minut na mírném ohni nezakryté povaříme.
Omáčka zhoustne.
Pokud je konzerva s rajčaty příliš vodnatá nebo rajčatová šťáva příliš řídká, dobu varu prodloužíme. V případě potřeby klidně i o dalších 15 minut, aby se voda co nejvíce vyvařila a omáčka nebyla moc tekutá.
Vmícháme slávky, na mírném ohni prohřejeme.
Jakmile se směs začne vařit, ihned vypneme.

Při servírování ozdobíme zelenou petrželkou.
Podáváme s bagetou nebo těstovinami. 


Přejít na seznam receptů


Žádné komentáře:

Okomentovat