pondělí 8. října 2012

Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky


  • 300 g měkkého salámu vcelku (Gothaj, šunkový, kvalitní špekáčky ...)
  • 330 g sterilované zeleninové směsi Moravanka
  • 200 g pomazánkového másla
  • 120 g cibule (1 středně velká)
  • 3 vrchovaté čajové lžičky majonézy
  • 1 - 2 čajové lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
  • sůl, pepř

Jak na to  

- zeleninu zcedit, nechat okapat, feferonku rozříznout odstranit zrníčka
- salám pokrájet, společně se zeleninou nasekat/namlít/nastrouhat
- smíchat s jemně rozkrájenou cibulí, pomazánkovým máslem, hořčicí a majonézou, osolit, opepřit
.

Tahle pomazánka nikdy nezklame. Můžeme ji namazat na chleba a podávat jako večeři nebo použít jako základ na chlebíčky.

Zeleninu zcedíme, v sítu necháme vykapat.
V každé sklenici bude také kulatá feferonka. Rozkrojíme a odstraníme zrníčka.
Na přípravu pomazánky je ideální zapojit robot, nejlépe se sekacími noži.
Salám nakrájíme na větší kusy a společně se scezenou zeleninou najemno nasekáme.
Pokud robotem nedisponujeme, salám nastrouháme a zeleninu rozkrájíme na velice malé kousky.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Tady je naopak lepší robot vynechat. Po ručním krájení bude cibule křehčí a nepustí tolik šťávy.
V míse vše smícháme s majonézou, pomazánkovým máslem a hořčicí.
Lehce osolíme a opepříme, chvilku necháme v chladnu rozležet.

Podáváme namazané na chléb, veku, pečivo, jednohubky ....

Přejít na seznam receptů 

Žádné komentáře:

Okomentovat