středa 5. listopadu 2014

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka


  • 800 g vepřových škvarků
  • 100 g cibule (1 větší)
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 2 středně velké kyselé okurky (80 g)
  • 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • 1 čajová lžička sladké mleté papriky
  • sůl, pepř


Jak na to  

- uvařit vejce natvrdo, oddělit bílky a žloutky
- škvarky namlít nebo rozsekat
- smíchat je s nakrájenou okurkou, cibulí, uvařenými nakrájenými bílky, rozetřenými žloutky, utřeným česnekem
- vmíchat hořčici, majoránku, sůl, pepř a papriku
.

Uvaření vajec

Vejce dáme do studené osolené vody.
Přivedeme k varu.
Pod pokličkou na mírném plameni je 10 minut vaříme.
Uvařená vejce dáme do studené vody vychladit.


Příprava

Škvarky v robotu rozemeleme nebo nasekáme.
Je fajn, když jsou lehce obalené sádlem, nejsou úplně suché.
Před rozemletím je necháme ztuhnout v lednici.

Uvařená studená vejce oloupeme.
Rozkrojíme je a oddělíme bílky od žloutků.
Bílky pokrájíme na kostičky.

Sloupnutou cibuli a okurky nadrobno nakrájíme.
Oloupané stroužky česneku najemno utřeme nebo prolisujeme.


Smíchání

  • Žloutky v míse najemno rozmačkáme vidličkou.
  • Smícháme je se škvarky a pokrájenými okurkami, cibulí, česnekem a bílky.

  • Ochutíme hořčicí, 1 až 2 čajovými lžičkami soli, lžičkou mletého pepře, lžičkou sladké mleté papriky a jednou polévkovou lžící v dlani rozemnuté majoránky.
  • Necháme v chladu uležet.

Škvarkovou pomazánku podáváme s chlebem nebo pečivem.




Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat