- 800 g vepřových škvarků
- 100 g cibule (1 větší)
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 4 - 5 stroužků česneku
- 2 středně velké kyselé okurky (80 g)
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 1 polévková lžíce majoránky
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- sůl, pepř
Jak na to
- uvařit vejce natvrdo, oddělit bílky a žloutky
- škvarky namlít nebo rozsekat
- smíchat je s nakrájenou okurkou, cibulí, uvařenými nakrájenými bílky, rozetřenými žloutky, utřeným česnekem
- vmíchat hořčici, majoránku, sůl, pepř a papriku
.
- uvařit vejce natvrdo, oddělit bílky a žloutky
- škvarky namlít nebo rozsekat
- smíchat je s nakrájenou okurkou, cibulí, uvařenými nakrájenými bílky, rozetřenými žloutky, utřeným česnekem
- vmíchat hořčici, majoránku, sůl, pepř a papriku
.
Uvaření vajec
Vejce dáme do studené osolené vody.
Přivedeme k varu.
Pod pokličkou na mírném plameni je 10 minut vaříme.
Uvařená vejce dáme do studené vody vychladit.
Příprava
Škvarky v robotu rozemeleme nebo nasekáme.
Je fajn, když jsou lehce obalené sádlem, nejsou úplně suché.
Před rozemletím je necháme ztuhnout v lednici.
Sloupnutou cibuli a okurky nadrobno nakrájíme.
Oloupané stroužky česneku najemno utřeme nebo prolisujeme.
Uvařená vejce dáme do studené vody vychladit.
Příprava
Škvarky v robotu rozemeleme nebo nasekáme.
Je fajn, když jsou lehce obalené sádlem, nejsou úplně suché.
Před rozemletím je necháme ztuhnout v lednici.
Uvařená studená vejce oloupeme.
Rozkrojíme je a oddělíme bílky od žloutků.
Bílky pokrájíme na kostičky.
Bílky pokrájíme na kostičky.
Oloupané stroužky česneku najemno utřeme nebo prolisujeme.
Smíchání
- Žloutky v míse najemno rozmačkáme vidličkou. Smícháme je se škvarky a pokrájenými okurkami, cibulí, česnekem a bílky.
- Ochutíme hořčicí, 1 až 2 čajovými lžičkami soli, lžičkou mletého pepře, lžičkou sladké mleté papriky a jednou polévkovou lžící v dlani rozemnuté majoránky. Necháme v chladu uležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat