Smažák neboli Obalovaný smažený sýr
Základ
- 30% Eidam vcelku
- slunečnicový olej na smažení
Trojobal
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sůl
Jak na to
- centimetrové plátky sýra jemně potřít studenou vodou, obalit v mouce, pak v prošlehaném, lehce osoleném vejci a nakonec ve strouhance
- ještě jednou obalit v prošlehaném vajíčku a ve strouhance
- centimetrové plátky sýra jemně potřít studenou vodou, obalit v mouce, pak v prošlehaném, lehce osoleném vejci a nakonec ve strouhance
- ještě jednou obalit v prošlehaném vajíčku a ve strouhance
- osmažit ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatova, každou stranu cca minutu
- na pár vteřin položit na papírovou utěrku, ihned podávat
- na pár vteřin položit na papírovou utěrku, ihned podávat
.