Základ
- 400 g krevet v mírně slaném nálevu, váha po scezení
- 30 g másla
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Dresink
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 vrchovaté polévkové lžíce drcených loupaných rajčat
- 1 polévková lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1 polévková lžíce balsamikového octa
- sůl, pepř
K servírování
- avokádo
- šťáva z půlky citronu
- zelený salát, např. ledový, římský, hlávkový...
- zelená petrželka
Jak na to
- na olivovém oleji povařit sekaná rajčata, vmíchat javorový sirup a balsamikový ocet, minutu vařit
- osolit a opepřit, dresink nechat vychladnout
- na olivovém oleji a másle nechat rozvonět česnek a chilli papričku, prohřát krevety
- servírovat na salátu s kousky avokáda, přelité dresinkem, posypat zelenou petrželkou
.
- na olivovém oleji povařit sekaná rajčata, vmíchat javorový sirup a balsamikový ocet, minutu vařit
- osolit a opepřit, dresink nechat vychladnout
- na olivovém oleji a másle nechat rozvonět česnek a chilli papričku, prohřát krevety
- servírovat na salátu s kousky avokáda, přelité dresinkem, posypat zelenou petrželkou
.