- 800 g kuřecích stehenních nebo prsních řízků
- 800 g sekaných konzervovaných rajčat
- 150 - 200 g Mascarpone
- 100 g cibule červené nebo bílé (1 střední)
- 20 - 30 ks černých vypeckovaných oliv
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky cukru
- hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
Jak na to
- zlehka orestovat nakrájenou cibuli, přidat česnek, sekaná rajčata a cukr, 20 minut povařit
- plátky kuřecího osolit, opepřit, zprudka opéct
- do rajčatové směsi vmíchat Mascarpone, olivy a bazalku
- část omáčky nalít do pekáčku, naskládat orestované maso, zalít zbytkem omáčky
- péct na 200 °C po dobu 30 až 40 minut
.
- zlehka orestovat nakrájenou cibuli, přidat česnek, sekaná rajčata a cukr, 20 minut povařit
- plátky kuřecího osolit, opepřit, zprudka opéct
- do rajčatové směsi vmíchat Mascarpone, olivy a bazalku
- část omáčky nalít do pekáčku, naskládat orestované maso, zalít zbytkem omáčky
- péct na 200 °C po dobu 30 až 40 minut
.