- 600 - 700 ks mladých cuket (cca 5 ks)
- 400 g konzervovaných loupaných rajčat
- 100 g cibule (1 střední)
- 20 g zázvoru
- 6 stroužků česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 vrchovaté čajové lžičky kari koření
- 1 polévková lžíce cukru krupice nebo krystalu
- sůl, pepř
Jak na to
- zlehka orestovat cibuli, přidat česnek a strouhaný zázvor
- přidat cuketu nakrájenou na kolečka, osmahnout,
- zlehka orestovat cibuli, přidat česnek a strouhaný zázvor
- přidat cuketu nakrájenou na kolečka, osmahnout,
- vmíchat kari, sůl, pepř, cukr
- vlít konzervovaná rajčata, 8 - 10 minu povařit
.
- vlít konzervovaná rajčata, 8 - 10 minu povařit
.
Příprava
Sloupnutou cibuli nakrájíme na proužky.
Oloupané stroužky česneku na plátky.
Cuketu omyjeme a osušíme.
I se slupkou ji nakrájíme na kolečka.
Zázvor oškrábeme.
Orestování a podušení
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olivový olej.
Nasypeme cibuli.
Nastrouháme ho na jemném struhadle.
Slupka jde velice dobře seškrábnout čajovou lžičkou.
Slupka jde velice dobře seškrábnout čajovou lžičkou.
Orestování a podušení
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olivový olej.
Nasypeme cibuli.
Okolo 4 minut ji na mírném plameni restujeme.
Přidáme česnek a nastrouhaný zázvor, minutku necháme rozvonět.
Nasypeme cuketu, zvýšíme teplotu.
Okolo 8 minut promícháváme.
Plátky cukety se lehce osmahnou do hněda.
Vmícháme:
Přidáme česnek a nastrouhaný zázvor, minutku necháme rozvonět.
Nasypeme cuketu, zvýšíme teplotu.
Okolo 8 minut promícháváme.
Plátky cukety se lehce osmahnou do hněda.
Vmícháme:
- 3 čajové lžičky kari koření
- 1 čajovou lžičku mletého pepře
- 1 vrchovatou čajovou lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci cukru
Po minutě nalijeme celý obsah konzervy s rajčaty.
Nezakryté vaříme 8 až 10 minut.
Nezakryté vaříme 8 až 10 minut.
Občas promícháme.
Voda se vydusí, směs zhoustne.
Podle potřeby přidáme pepř, sůl nebo cukr.
Cuketu na kari podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak s bagetou.
Přejít na seznam receptů
Voda se vydusí, směs zhoustne.
Podle potřeby přidáme pepř, sůl nebo cukr.
Cuketu na kari podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak s bagetou.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat